Pod maso,na grilování i na ryby, k rajčatovým omáčkám i k polévkám, do salátů. Ale dá se použít i jako bylinka.
0 Nominace Nahlásit |
Bazalka v kuchyni
Bazalka je pro nás především symbolem středomořské kuchyně. Dodává
nezaměnitelnou chuť oblíbeným jídlům jako jsou pizza, těstoviny,
grilovaná masa a zelenina, luštěniny a čerstvé saláty. Přidává se do
polévek, majonéz, omáček a je jednou z hlavních ingrediencí pro známé
pesto, bazalkovou pastu s parmezánem a piniovými oříšky. Při
používání bazalky jako koření rychle přijdeme na to, že je chuťově
velice dobrým kamarádem s česnekem. Výborné je máslo s bazalkou a
česnekem, dále se dál použít na přípravu marinády na grilování masa a
zeleniny nebo výrobu domácího bylinkového octa. Tato bylinka nám nabízí
opravdu mnoho možností využití v kuchyni a chuť a vůni pokrmů dokáže
výrazně obohatit.
0 Nominace Nahlásit |
Receptík – nakrájená rajčata s mozzarelou a nasekanou bazalkou zakapat ochuceným olivovým olejem. Teď jsem v Kauflandu našla olivový olej ochucený citronem.Výborná a osvěžující svačinka.
0 Nominace Nahlásit |
http://www.receptyonline.cz/bazalka-rady-a-tipy--1338.html
0
před 5239 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |