Ano, google znám :) ale spíš mi jde o prozkoušené doporučené tipy na skutečně dobré recepty… máme třeba rádi kedlubnové zelí, ale kedlubny po dánsku z TV pořadu s paní Bohdalovou mě zklamaly :(
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, hanny 2, atlas, marci1 před 3042 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kedlubny očistíme a nakrájíme na kostičky 2. Na másle podusíme do
měkka, dochutíme solí a pepřem 3. Podáváme jako lehký oběd s vařeným
bramborem.
Je to z Googlu, ale přesně tak je dělám (i mrkev) a chutnají mi moc.
0 Nominace Nahlásit |
Kedlubny mám ráda i čerstvé tepelně neupravené. Pokud chceme kedlubny
upravit tepelně, raději kedlubny dusíme, vařené ztrácejí vitamíny.
🙂
Třeba takto: kedlubny oloupeme, nastrouháme na nudličky.
Na rozpáleném tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme
nastrouhané kedlubny, kmín, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme
doměkka
Zaprášíme trochu hladkou moukou, vydusíme, dochutíme octem a
cukrem.:-))
0 Nominace Nahlásit |
Kedlubnové zelí mi vždy pasovalo, moc dobré! Bohužel nevím jak ho dle originálu připravit. Když tak dej věďět!
0 Nominace Nahlásit |
naposledy jsem dělal zadělávané kedlubny krájené na plátky s vař. hovězím a brambory. je to klasika a já jsem klasik 😁
0 Nominace Nahlásit |
Mladé, čerstvé kedlubny ze zahrádky jsem s chutí pojídala syrové.
Občas jsem vařila kedlubnové zelí, partner ho míval rád, ale ze zdrav.
důvodů mohl konzumovat jen zřídka.
Nyní kedlubny nejím, mám je zakázány. Jen někdy kousek končí
v polévkovém vývaru.
0 Nominace Nahlásit |
Kepler: recept na kedlubnové zelí, nevím, zda je to přímo nějaký
originál, ale takhle ho dělám a všem chutná :)
na oleji (oliváč/řepkáč) osmahneš cibuli, osolíš a přidáš nahrubo
nastrouhaný kedlub střední velikosti, orestuješ, opepříš a zaleješ cca
1dcl vody, necháš přejít varem a odpařit vodu, hotovo 🙂
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |