Avatar uživatele
MiKu

Na jaký způsob máte nejraději upravené kedlubny v teplé i studené kuchyni?

Ano, google znám :) ale spíš mi jde o prozkoušené doporučené tipy na skutečně dobré recepty… máme třeba rádi kedlubnové zelí, ale kedlubny po dánsku z TV pořadu s paní Bohdalovou mě zklamaly :(

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, hanny 2, atlas, marci1 před 3089 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
talka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na kostičky 2. Na másle podusíme do měkka, dochutíme solí a pepřem 3. Podáváme jako lehký oběd s vařeným bramborem.
Je to z Googlu, ale přesně tak je dělám (i mrkev) a chutnají mi moc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Kedlubny mám ráda i čerstvé tepelně neupravené. Pokud chceme kedlubny upravit tepelně, raději kedlubny dusíme, vařené ztrácejí vitamíny. 🙂
Třeba takto: kedlubny oloupeme, nastrouháme na nudličky.
Na rozpáleném tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, kmín, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
Zaprášíme trochu hladkou moukou, vydusíme, dochutíme octem a cukrem.:-))

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Kedlubnové zelí mi vždy pasovalo, moc dobré! Bohužel nevím jak ho dle originálu připravit. Když tak dej věďět!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kulpix

Jen tak na studeno, na syrovo. Možná lechce přisolit a připepřit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

naposledy jsem dělal zadělávané kedlubny krájené na plátky s vař. hovězím a brambory. je to klasika a já jsem klasik 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Mladé, čerstvé kedlubny ze zahrádky jsem s chutí pojídala syrové.
Občas jsem vařila kedlubnové zelí, partner ho míval rád, ale ze zdrav. důvodů mohl konzumovat jen zřídka.
Nyní kedlubny nejím, mám je zakázány. Jen někdy kousek končí v polévkovém vývaru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
MiKu

Kepler: recept na kedlubnové zelí, nevím, zda je to přímo nějaký originál, ale takhle ho dělám a všem chutná :)
na oleji (oliváč/řepkáč) osmahneš cibuli, osolíš a přidáš nahrubo nastrouhaný kedlub střední velikosti, orestuješ, opepříš a zaleješ cca 1dcl vody, necháš přejít varem a odpařit vodu, hotovo 🙂

před 3084 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek