Avatar uživatele
Džanička

Napsal by mi nekdo recept na liker z cerneho bezu z kulicek.Dekuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, hanny 2 před 4837 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

3 kg bezinek -kuličky
2,20 kg cukru krupice
4 vanilkové cukry
1 kávovou lžičku skořice mleté
2 kávové lžičky mleté kávy
1 citron
8 hřebíčků
1 1/2l rumu

Čisté, umyté bezinky bez stopek dám do hrnce. Zaliji vodou tak, aby byly všechny bezinky potopené. Dám vařit.

Připravím si citronoloupaný a nakrájený na plátky bez pecek.

Jak začnou vřít bezinky tak za stálé míchání přidám kávu, nechám vařit 2 minuty pak přidám skořici, hřebíček a citron, nechám vařit 2 minuty a odstavím

Vše dáme na chladnější místo na 24 hodin

Pak šťávu přecedíme přes plátýnko a snažím se vymačkat šťávu co nejvíc.

Šťávu dám vařit a přidám cukr vaříme 5 minut a pak přidám vanilkový cukr a po vařím 2 minuty.

Šťávu nechám vychladnout a nakonec do ní přileji rum .
Naliji do lahví a zazátkuji a dám do špajzu do tmy a každý den užívám panáka a je to moc dobré a zdravé

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kost

Tento likér si doma každé léto děláme.Postup je celkem lehký.

Potřebujete: květy černého bezu(záleží na vás kolik nejlépe okolo 40 květů)
dále tak 3 l vody, 1kg cukru, 50g kyseliny citronové a prázdné láhve (třeba od vína)

Do nádoby dejte květy černého bezu spolu s vodou a kyselinou citronovou. Zakryjte a nechte stát 24 hodin.
Mezi tím se výluh přefiltrujte, přidejte do něj cukr a alkohol. Míchejte až se cukr rozpustí a naplňte do lahví.
Likér se může konzumovat hned po vychlazení
Přeji dobrou chuť! :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek