tadeas.klime

Nemělo by se zákaz nabízení a šíření náboženství dětem do 18 let?

Domnívám se, že církve jsou velmi nedemokratické, mentálně zneužívají malé děti, snaží se ovládat politické strany a ministerstva a prosazovat agendu vhodnou pro své hodnoty, podporuji nezodpovědné (reprodukční ) chování svých členů na úkor zodpovědné většiny. Tj. přijde mně že by bylo vhodné omezit šíření náboženství u citlivějších jedinců tj. u dětí a duševně nemocných lidí.

"Tj. Cílem není omezovat náboženství, ale chránit malé děti stejně, jako jsou chráněny před alkoholem, cigaretami, střelnými zbraněmi, totalitními ideologiemi nebo nevhodným obsahem … . V dospělosti, když mají rozum a zodpovědnost, ať mají maximální svobodu volby, ale v dětství by měli být trochu chráněny před nebezpečným obsahem. "
https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/Islam_and_vi­olence
https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/Christiani­ty_and_violen­ce
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Seznam_c%C3%A­Drkv%C3%AD_a_n%C3%A1bo%C­5%BEensk%C3%BDch_s­pole%C4%8Dnos­t%C3%AD_v_%C4%8Ces­ku#Seznam_c%C3%A­Drkv%C3%AD_a_n%C3%A1bo%C­5%BEensk%C3%BDch_s­pole%C4%8Dnos­t%C3%AD

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? HarpPlayer před 443 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

Ne nemělo.
Nezažila jsem faráře/farářku, kteří by na ulici „obtěžovali“ děti náborem do církve. Nechodí ani agitovat do škol.
Malé děti těžko, začnou sami od sebe docházet na faru, náboženství, bez vědomí a souhlasu rodičů! Ti jsou zodpovědní za jejich výchovu, trávení volného času.
Vůbec nechápu, proč by se mělo něco takového, co navrhujete zakazovat.
Zákazů, příkazů tady v rámci zákonů a ze strany vlády, máme až, až.
Váš nápad/návrh je přece, zcela nedemokratický, nebezpečný.
Bude fajn, když se přestanete opakovat......

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Ne, nemělo.

0 Nominace Nahlásit

Emefej

Nemělo.

0 Nominace Nahlásit

davidon

Ne, nemělo. Mělo by se zakázat vystupovat progresivní liberální sektě z mimovládek ve školách, kteří obtěžují děti s politikou a sexualitou.

0 Nominace Nahlásit

narativvvv

Máš to marný. Církev přežila několik zrůdných režimů a přežije i ten stávající. Mimochodem náš farář před volbama říkal, že nemáme volit ´falešné proroky´ z KDU-ČSL 😁

0 Nominace Nahlásit

Savier

Ne, ne, ne. Blbost.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
tadeas.klime

Domnívám se, že církve jsou velmi nedemokratické(čle­nové nic v církvi nevolí, děti jsou nuceny k členství, ovlivňuje stát bez voleb, zasahují do státních institucí, ), mentálně zneužívají malé děti, snaží se ovládat politické strany a ministerstva a prosazovat agendu vhodnou pro své členy, podporuji nezodpovědné (reprodukční ) chování svých členů na úkor zodpovědné většiny. Nedokážou téměř nic dokázat, ale kritiky umlčují a vyčleňují. Tj. přijde mně že by bylo vhodné chránit děti, citlivější jedince před podobnými totalitními ideologiemi.

Je mně jasné že podobně jako u fašismu, komunismu mohou podobné systémy některým lidem vyhovovat, ale domnívám se, že se zlem by se mělo přesto bojovat.
Možná se mně budete smát, ale věřím nakonec zvítězí pravda a láska nad lží, zlem a nenávistí. Ať už tím zlem je komunismus, fašismus nebo církevní filozofie.

"Tj. Cílem není omezovat svobodu , ale chránit malé děti stejně, jako jsou chráněny před alkoholem, cigaretami, střelnými zbraněmi, totalitními ideologiemi nebo nevhodným obsahem … . V dospělosti, když mají rozum a zodpovědnost, ať mají maximální svobodu volby, ale v dětství by měli být trochu chráněny před nebezpečným obsahem. "
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Seznam_c%C3%A­Drkv%C3%AD_a_n%C3%A1bo%C­5%BEensk%C3%BDch_s­pole%C4%8Dnos­t%C3%AD_v_%C4%8Ces­ku#Seznam_c%C3%A­Drkv%C3%AD_a_n%C3%A1bo%C­5%BEensk%C3%BDch_s­pole%C4%8Dnos­t%C3%AD

Dochy

Nedemokratické? To jsou z principu. Jak chceš mít demokracii tam, kde máš nezpochybnitelnou vyšší autoritu? Nicméně má zkušenost je taková, že nikdo nikoho k ničemu nenutí (pokud se budeme bavit o těch většinových a tradičních církvích u nás.

Zakázat rodičům výchovu děti k jejich víře, to je jako zakázat jim učit jej rodný jazyk apod… Nemůžeš v demokratickém a právním státě s kulturou jaké zde je po rodičích něco podobného chtít.

tadeas.klime

Děkuji za vaši odpověď.
Náboženstvích jsou tisíce a Abrahamitských jsou stovky a v normální společnosti si je můžete měnit jako ponožky u nohou, jinak to není žádná svoboda. Abrahámisté nikdy nic nedokázali, jen kritiky umlčují a vyčleňují. Rodný jazyk je většinou jen jeden nebo max dva, tj. je absurdní přirovnat omezení náboženství pro malé děti, k zákazu učení rodného jazyka. To je dost nefér argument.

Není důvod omezovat rodiče, ale několik málo desítek lobbistů, které dané ideologie šíří a vnucují malým dětem, jen ti budou omezeni. Tj. náboženství nebude vůbec nijak zvlášť omezeno, jen se sníží vliv na malé děti, ale v dospělosti ať si zvolí nebo volí náboženství jaké chtějí. Svět bude lepší a šťastnější.

Dochy

Rodný jazyk je většinou jen jeden nebo max dva, tj. je absurdní přirovnat omezení ná…

Víra rodičů (resp. jejich náležitost ke konkrétní církvi jak je to u nás zvykem chápat) je zpravidla jen jedna. S několika málo vyjímkama se potomci mohou v dospělosti klidně rozhodnout pro jiné. Podobně se v dospělosti mohou vybodnout na češtinu a vlast a vypadnout třeba do Pákistánu.

tadeas.klime

Děkuji za vaši reakci.
Přestaňte se vymlouvat a postavte se realitě!
Nemluvím o omezování náboženství, ale o záchraně malých dětí a jejich ochraně před totalitou a vymýváním mozků. Až budou děti dospělé, nechte je vybrat si náboženství, jaké chtějí. Jde nám o štěstí a dobrý svět pro všechny. Přečti si ještě jednou co jsem napsal a podpoř mně.
Za komunismu a fašismu také spousta lidí byla spokojená a nástupu tleskala, prostě chci zastavit zlo dříve než se dostaneme do sytuace kdy zastavit nepůjde.

Dochy

Viš s odpuštěním ho… co je zlo.
Rodiče dětí, které je k nějaké víře-církvi vedou věří, že je to pro jejich děti to nejlepší. Dokud zde máme svobodu vyznání, nemáš právo jejich víru soudit, pokud naším zákonům neodporuje. Zlo je diktovat ostatním lidem a rodinám co mají a nemají dělat. Pokud někde zjistíš, že někdo v souvislosti s vírou děti opravdu ohrožuje, můžeš podat trestní oznámení, nebo radši rovnou zavolat policiii na tísňovou linku.

Pokud se mýlíš Ty a bůh existuje, pak se snažíš lidem škodit.

tadeas.klime

Já přeci nechci omezit náboženství, naopak osvobodit děti a zabránit aby rodiče byli nuceni dělat co jim nařídí někdo z Itálie nebo ze Saudské Arábie.
Já přeci boha v ničem omezit nechci.
Ale to že náboženství je lživé je celkem jednoduše dokazatelné, spíš vůbec nejde dokázat že je pravdivé. s

Nechci se opakovat, ale napíšu to ještě jednou, přestaňte urážet a bojujte také pro dobro:
Církve jsou velmi nedemokratické(čle­nové nic v církvi nevolí, děti jsou nuceny k členství, ovlivňuje stát bez voleb, zasahují do státních institucí, ), mentálně zneužívají malé děti, snaží se ovládat politické strany a ministerstva a prosazovat agendu vhodnou pro své členy, podporuji nezodpovědné (reprodukční ) chování svých členů na úkor zodpovědné většiny. Nedokážou téměř nic dokázat, ale kritiky umlčují a vyčleňují. Tj. přijde mně že by bylo vhodné chránit děti, citlivější jedince před podobnými totalitními ideologiemi.

Je mně jasné že podobně jako u fašismu, komunismu mohou podobné systémy některým lidem vyhovovat, ale domnívám se, že se zlem by se mělo přesto bojovat.
Možná se mně budete smát, ale věřím nakonec zvítězí pravda a láska nad lží, zlem a nenávistí. Ať už tím zlem je komunismus, fašismus nebo církevní filozofie.

"Tj. Cílem není omezovat svobodu , ale chránit malé děti stejně, jako jsou chráněny před alkoholem, cigaretami, střelnými zbraněmi, totalitními ideologiemi nebo nevhodným obsahem … . V dospělosti, když mají rozum a zodpovědnost, ať mají maximální svobodu volby, ale v dětství by měli být trochu chráněny před nebezpečným obsahem. "

Dochy

Před čím dál chceš malé děti chránit? Před prací, takže je rodiče nemohou ofic. učit řemeslo, před čtením, počítáním? Proč myslíš, že je demokracie to jediné dobro na světě? Myslíš že můžeme demokraticky začít rozhododvat o tom, že souseda vyhodíme z okna? jak si tu demokracii představuješ? Rodiče se rozhodli pro nějaké náboženství. Je teď vcelku jedno z jakého důvodu. Takže rodiče půjdou na bohoslužbu a půlroční děcko nechají v ohrádce doma, aby jej náhodou neovlivnili tím nedomokratickým náboženstvím.

Těch lidí co se pro dobro lidstva rozhodli ostatním upřít jejich svobody (prý aby mohli mít svobody jiné) byla v historii už spousta. V moderních dějinách např. Hitler, Stalin,…

tadeas.klime

Jak jsem psal cigarety, alkohol, střelné zbraně, totalitními ideologiemi nebo nevhodný obsah … . V dospělosti, když mají rozum a zodpovědnost, ať mají maximální svobodu volby, ale v dětství by měli být trochu chráněny před nebezpečným obsahem. ¨
„Takže rodiče půjdou na bohoslužbu a půlroční děcko nechají v ohrádce doma“
Stejně tak kdyby chtěli jít do kuřácké místnosti, kde všichni kouří cigarety. Prostě by si zajistili hlídání, nebo by s dítětem do kuřácké místnosti nešly. to je celé. Až bude dítě dospělé ať si do kuřácké místnosti chodí spolu s rodiči.

Nový příspěvek