Avatar uživatele
anonym

Nevím jak a z čeho se dělá listové těsto

poradte potrebuju uvarit a nevim jak se dělá listové těsto a z čeho?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5331 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

http://www.to­precepty.cz/re­cept/3470-zaviny-z-domaciho-listoveho--testa/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

já bych řekl, že listové těsto se dělá z listu-papíru, lopuchu? nevím :D

Ale vážně, proč ho dělat, když ho mají v lídlu za 11,–Kč a bez bordelu v kuchyni.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

Ingredience na listové těsto (pro 700g těsta):
250g hladké mouky
25g rozpuštěného másla
1 žloutek
špetka soli
0,125 litru vody
250g studeného másla
25g mouky
mouka na zpracování

Do mísy prosejeme 250g mouky. Přidáme 25g tekutého másla a prohněteme. Pak přidáme sůl a žloutek. Postupně přidáváme vodu a vše důkladně prohněteme. Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme ji do potravinové fólie a necháme na cca půl hodiny vychladnout.

Nakrájíme na kostky 250g studeného másla a přidáme 25g mouky. Dobře prohněteme. Máslo vložíme mezi dva kusy potravinové fólie a vyválíme z něj čtverec o straně cca 20cm. Také dáme na přibližně půl hodiny vychladnout.

Těsto rozválíme tak, aby tvořilo obdélník zhruba 50×25cm. Na jednu polovinu těsta (ne úplně na kraj) položíme čtverec másla a okraje těsta potřeme vodou. Druhou polovinu těsta přeložíme přes máslo a okraje dobře přitiskneme. Vše rozválíme do jednoho delšího obdélníku.

Těsto přeložíme na třetiny, posypeme moukou a opět rozválíme.

Pak ho složíme tak, aby vznikly tři stejně velké vrstvy. Na 30 minut odložíme do chladu.

Těsto opět rozválíme do obdélníku. Plát těsta opět složíme na třetiny a opět uložíme na 30 minut do chladu.

Je hotovo, dále těsto zpracováváme podle konkrétního receptu

Zdroj: http://www.no­vakuchyne.cz/2010/03/­20/jak-si-udelat-domaci-listove-testo-a-nekupovat-ho/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Já ho dělám takto:
250g hladké mouky si rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu smíchejte s 250g másla nebo Hery. Do druhé poloviny přimíchejte 1 žloutek, malý kelímek jogurtu, 2 lžíce rumu a 2 lžíce bílého vína.

Tuto polovinu rozválejte na dobře pomoučněném vále. Přes ní položte z máslového těsta čtverec. Zabalte jako obálku a rozválejte. (zpočátku to půjde dost těžko, prootže než se hmoty spojí, je to dost lepivé). Udělejte znova obálku a zase rozválejte. To opakujte asi 5×. Pak těsto skládejte do „harmoniky“ a opět vždy rozválejte, tak dloiuho dokud nemá „hadrovitou“ konzistenci. Těsto se musí snadno válet, nelepit se a musí být kompktní – nemělo by se trhat. Těsto poskládejte a vložte na chvilku do chladu, ale stačí jen na tak dlouho, než ho budete moct použít.
Před použitím ho znovu rozválejte a několikrát poskládejte.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Listové těsto je vcelku pracné, aby bylo dobré a listové. Doporučuji koupit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek