závojem Tvým bude sklíčko…, že by okurková sezona? Rychlokvašky jsou
v kameňáku,proložené a zatížené,(ne zatížené minulostí,ne ne),ale
co takhle recept na klasické ZNOJEMSKÉ OKURKY s jejich nezaměnitelnou
nasládlou chutí.Nemá někdo nějaký dobrý vyzkoušený recept?Já jdu
zatím zkontrolovat to mléčné kvašení!(annas ,díky za nápovědu,já si
ale fakt nebyl jistý,zda mléčné,ale o. určitě umyté !!!).
Doplňuji:
Pro jami155 : při kolika stupních sterilovat?U tak krátké doby asi více
než 80 ? Nebo ne, aby nebyla okurková kaše?!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, panenka, annas, anonym, Jahoda, elektrikář, anonym před 5259 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já jsem si okurky objednala u zelináře. V pondělí je budu nakládat. Už několik roků používám recept, který jsem dostala od kamarádky. Je pracnější, protože ingredience a nálev dávám do každé sklenice zvlášť. Výhoda – nezůstane mně nálev.
Vložím recept, třeba někoho zaujme.
Dávkování na l sklenici (0,7 l).
5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, l žička
hořčicového semínka, 3 sachariny, 2 kávové lžičky soli, 1 polévková
lžíce cukru, 0,9 – 1 dl octa (jak kdo má rád kyselé).
Okurky naskládat do sklenice, proložit koprem, česnekem, cibulí,
křenem,(dávám i feferonku), nalít ocet a dolít vodou z vodovodu, aby byly
okurky ponořené, ale nedotýkaly se víčka.
I když umělá sladidla nepoužívám, v tomto případě ano. Vyzkoušela jsem nálev jen s cukrem, není to ono.
Vařit 20 minut na 80 °C. Okurky jsou křupavé.
0 Nominace Nahlásit |
Ja delam takhle:3,5l vody,1l octa,0,5 kg cukru,10dkg
soli,4 bobkace,10 kulicek noveho koreni,mrkev a cibule na kolecka,cesnek
nebo chili papricku,pul lzicky horc.seminka.,popripade kdo ma rad snitku
kopru.Lak nechat vychladnout,nalit do sklenic s okurkami a steriluju max
4.min,protoze je mame radi chrupavejsi.Kolik sklenic a kolik laku? Na 5kg okurek
3,5l laku,a 12 sklenic 720ml sklenic.
Doplňuji:
Omlouvam se je to opravdu 80 stupnu,voda v zavar .hrnci do puli sklenic,ja to
nechavam,jen aby se chytla vicka,nikdy se nam nezkazily.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý nálev na okurky je: 0,625 l octu, 1,5 l vody, 17,5 dkg cukru, 6 dkg soli, 1 bobkový list, 3 kul. pepře, 3 kul. nového koření – uvařit, sterilovat 15 minut při 100 st. C. Mám dlouhodobě vyzkoušeno, je výborný.
Zdroj: prodavač v zelenině
2Kdo udělil odpovědi palec? 9 řemesel, elektrikář
před 5256 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
především musíte mít okurky se Znojemského kraje,
na naložení ani tak nezáleží,jako na množství sacharidů v hmotě,na
době výsevu a sklizně a jlavně na poměru stáří a velikosti
proto Znojemské okurky,dostaly značku EU
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |