Vařím tzv. čočku po brněnsku, do ní ocet nedávám, ale zakysnou smetanu. Protože jsem dietář, nepřidávám cibulku.
https://www.labuznik.cz/recept/cocka-po-brnensku/
Pokud ji dělám na kyselo, zcela výjimečně, dá se použít citron. Nešel by využít lák z okurek, piokud k čočce přidáváte kyselé okurky?
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, aliendrone, Complex
před 2191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
NIkdy nedávám ocet.
Čočku vařím s bobkovým listem a novým kořením,
před koncem varu trochu osolím.
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Complex, P.etruna
před 2191 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zaskočím pro něj k nějaké sousedce – co by beze mne dělaly, když jim třeba „nefunguje“ elektrika, teče odněkud voda atd. (a to je doslova NEVERENDING story – pořád něco!) – věř mi, dostal bych i tu čočku! ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Jak už tu bylo zmíněno, okurkový lák.. Jemně dochutí čočku a krásně voní. Přidávám ho až po slití vody po uvaření a čočku potom nechám chvíli stát.
0
před 2190 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |