Dle internetu nemá pečení nijak zásadní vliv na úbytek drtivé
většiny živin. Samotné bílé těstoviny mají sami o sobě pramálo
živin, nicméně mi jde zejména o nutriční hodnoty jejich " přídavků",
jako je sýr či vejce. Znamená kratší doba pečení více zachovaných
živin? Nebo je rozdíl mezi krátkým a dlouhým pečením nepodstatný,
téměř zanedbatelný?
Děkuji za odpověď
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Mravenec před 762 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Netuším, u nás doma obvykle těstoviny nepečeme, nýbrž vaříme.
0
před 761 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kromě vitamínu B, nutriční látky nejsou zasaženy pečením. Redukce hodnoty vitamínu B může jít až na 40%. Také je možná státu vitamínu C, ale to pouze při dlouhém vystavení vysokým teplotám v suchu. Přidá-li se extra tuk, může dojít k úbytku vitamínu A a E. Pro více informací o tomto tématu bych doporučila spíše zahraniční zdroje, bývají přesnější.
Emefej, máš pravdu. Těstoviny se vaří. Jenže poté se mohou ještě péci. Viz třeba: https://fresh.iprima.cz/recepty/zapecene-testoviny-se-sunkou-a-syrem-podle-pohlreicha
Drap | 3404 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 960 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |