Podle tetky Wiki stupňovitost piva se udává v EPM (extrakt původní mladiny), který udává obsah všech extraktivních látek v mladině. Mezi nimi jsou i zkvasitelné cukry, takže ve výsledku je obsah alkoholu přímo úměrný stupňovitosti piva.
2Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone
před 2460 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No ony už se stupně pokud vím nepoužívají. Ale ANO – více stupňů = více zkvasitelných cukrů = více alkoholu. Proč práve stupňů? Nejdříve to rozdělení piv mělo něco společného s teplotou kvašení pokud vím, teprve pak se to ustálilo na podílu extraktu v mladině (procenta). Nicméně stupně zůstaly, aby v tom nebyl bordel a lidé tomu rozuměli. Chtěli se prostě vyhnout situci, která panuje dnes, kdy spousta lidí v tom má chaos, tak proto. Ale tím si nejsem jistý. :)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1716 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |