Ingredience:
300 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
sůl
černý pepř
1 středně veliká cibule
150 g žampiónů
1 svazek tymiánu
250 g mletého masa
sladká mletá paprika
2 lžíce oleje
1 žloutek
salátové listy na ozdobení
80 g másla nebo rostlinného tuku
125 g kyselé nebo zakysané smetany
Postup přípravy:1. Mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl a smetanu rychle
uhněteme na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 45 minut
v chladničce odpočívat.
2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Očistíme a
opláchneme žampióny. Několik si jich odložíme na zdobení, ostatní na
jemno nasekáme. Opereme a očistíme tymián a i ten jemně nasekáme.
3. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou a spolu s cibulí, houbami
a tymiánem dobře promícháme.
4. V pánvi zahřejeme olej a maso na něm opékáme, až se začnou tvořit
hrudky. Vychlazené těsto ještě prohněteme a vyválíme z něho tenkou
placku.
5. Vypichovací formičkou o průměru zhruba 10 cm vykrájíme ozdobná
kolečka. Na každé položíme jednu lžíci masové náplně.Okraje těsta
potřeme rozkvedlaným žloutkem, prohněteme a stiskneme k sobě. Vidličkou
uděláme na spojených okrajích zoubky a pirohy potřeme zbytkem žloutku.
6. Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj rozložíme.
7. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C / plyn
stupeň 3) asi 25 minut do zlato-hněda.
8. Zatím opereme salát a roztrháme ho na kousky. Pirohy podáváme na míse
ozdobené salátem a zbylými žampióny.
Zdroj: http://recepty.ekucharka.cz/pirohy-plnene-mletym-masem/
0 Nominace Nahlásit |
Suroviny:
1 kg mouky hladké 2 lžíce kypřicího prášku do pečiva 4 lžíce
másla 4 lžíce mléka 300 g mletého masa 1 ks cibule 1 stroužek česneku
1 hrnek hovězího vývaru 1 lžička worcestrové omáčky 1 lžička
hořčice plnotučné 3 lžíce rajského protlaku sůl, pepř
Příprava:
Smícháme mouku, kypřící prášek a máslo. Přidáme mléko 2 hrnky studené vody, ciukr, trochu soli, vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout.
Maso osmahneme na pánvi dozlatova, vyndáme ho a najemno rozdrolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na pánvi s prolisovaným česnekem. Okořeníme paprikou a dobře promícháme.
Přidáme maso, vývar, worcester, rajský protlak, hořčici, kajenský pepř a vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Osolíme a opepříme podle chuti.
Těsto vyválíme, vykrájíme z něj kolečka, do kterých dáte trochu náplně Kolečko přehneme a kraje dobře stiskneme. Pirožky potřeme vejcem nebo vodou a pečeme dozlatova.
0
před 5530 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jejich tajný recept nemám… tak budete muset testovat a zkoušet… pro inspiraci vkládám několik odkazů na recepty 😉
http://recepty.centrum.cz/kuchyne-sveta/2009/4/27/clanky/celosvetovy-hit-pirozky/
http://www.srecepty.cz/recept/pirozky-s-mletym-masem
http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=3334&Itemid=70
0
před 5530 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |