Nebo by se výrazně zkrátila doba maximální doby spotřeby?
Teď nemyslím zvětralou teplou břečku, která vznikne z otevřeného piva
po nějaké době mimo lednici, ale prostě pivo bez oxidu uhličitého pěkně
vychlazené z lednice.
Proč bez CO2? Tak šetřit si trochu ten žaludek a zažívání atd, když se občas vypije těch piv hafo.
Upravil/a: Odpovědi.cz
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2686 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bez CO2 by to byla nechutná břečka a pivo by nemělo takzvaný říz.Říz
a část chuti u piva dělá právě CO2. Více najdeš zde:
https://www.pivnichlazeni.cz/o-pivu/nejcastejsi-myty-o-pivu/
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2686 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Žádné strachy, CO2 máme v celém těle, krvi a žaludku to taky neuškodí. Je to přirozený produkt alkoholového kvašení a to by bylo, abychom si nemohli po škopku hezky krknout. Ve Valhale a u asijských národů je hlasité krknutí po jídle a pití nejlepší pochvalou pro hostitele (promiňte pane Špačku). Pokud bys chtěl dosáhnout stejného paskvilu jako neperlivé minerálky, musel bys ten CO2 z piva odstranit uměle, i vychlazená by to byla stejně jenom břečka.
Upravil/a: Kepler
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2686 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z velké části to k pivu patří. Vzniká v pivu při kvašení. Dále se tam může dostat uměle při vytáčení, pokud se CO2 použije jako výtlačný plyn.
0
před 2686 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1716 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |