Avatar uživatele
ivik

Pletenec s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Prosím, neznáte někdo recept na tento produkt,prodává se v pekárnách asi za 20 Kč.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? panenka před 5294 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Podívejte se na stránku Apetitu. Najdete na ní i recept na tento pletenec, ale čtěte pozorně až na konec.

Zdroj: http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/2958-plundrove-testo.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Ingredience 1 listové těsto
1 javorový sirup
1 balení pekanových ořechů

Postup Listové těsto rozdělíme na 6 dílků (lze i na 4, aby byli pletence větší). Rozválíme a upleteme pletence. Dáme péct. Před koncem pečení posypeme pekanovými ořechy (aby se trochu opražilli). Nedáváme hned na začátku, protože se může spálit a zhořknout. Nebo je dáme čerstvé, až když jsou pletence upečené polité sirupem. Ještě horké pletence poléváme javorovým sirupem. Nejlepší jsou ještě teplé!

Zdroj: http://www.na­doma.cz/recep­ty/slug_188454

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

Dobrý nápad, také mi chutnají 🙂. Díky. Recptík kopíruji 🙂.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fallen Angel

Bože, tenhle zákusek je hrozně mňam !!! Mmj. nevim, kde bydlíš, ale u nás ho maji za 12. V Albertovi. Jen škoda, že se tak drolí – člověk ho musí jíst nad talířkem, jinak je to o tričko… 😁

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sjuz

Na 4 pletence:
• 250 g listového nebo plundrového těsta
• 4 lžíce třtinového cukru
• 120 – 160 ml vody
• 1 lžička gelfixu 1:1
• 1 lžička citrónové šťávy
• 3 lžíce javorového sirupu
• 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
• 30 g másla
• 1–2 lžíce gustinu (jemný kukuřičný škrob)
• 20 g sekaných pekanových ořechů
• 30 g pekanových ořechů na ozdobu
• 1 vejce na potření
V kastrůlku si připravíme karamel ze 4 lžic třtinového cukru a vody. Cukr nasypeme do hrnce, dáme na plotnu a stále mícháme. Postupně začně cukr hrudkovatět a žloutnout. Mícháme, až se všechny hrudky rozpustí a karamel má zlatohnědou barvu. Postupně přiléváme horkou vodu. Nalijeme trochu vody a mícháme. Celá směs začne bublat a voda se velmi rychle odpařuje. Až se směs uklidní přilijeme opět trochu vody. Konzistenci karamelu vyzkoušíme tak, že kápneme trochu karamelu na talířek. Hustota při 50° C by měla být omáčková, po vychladnutí v lednici bude hustá.
Do karamelu dáme 1 lžičku gelfixu a 1 lžičku citrónové šťávy. Povaříme 1 – 2 minuty. Odstavíme z plotny. Do směsi zamícháme 3 lžíce javorového sirupu a 2 lžíce kondenzovaného mléka. Přidáme 30 g másla a necháme ho v teplé směsi rozpustit. Podle konzistence zahustíme náplň 1 – 2 lžícemi gustinu. Na závěr zamícháme 20 g sekaných pekanových ořechů. Krém dáme asi na půl hodiny do lednice ztuhnout, aby se nám pletence lépe plnily.
Těsto si rozdělíme na 4 díly. Díl vyválíme do obdelníku. Těsto potřebujeme složit tak, aby nám náplň nevytekla. Obdelník nařízneme dle obrázku. 3 řezy na kratších stranách a 3 řezy na delších stranách. Doprostřed dáme čtvrtinu připravené náplně. Rohy zahneme a 2 cípy na kratších stranách přeložíme do kříže. Cípy na delších stranách střídavě překládáme do kříže.
Pletence potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme pekanovými ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C 15 – 20 minut.

před 4507 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek