Dobrý den,od Okresního soudu mně přišel platební rozkaz na určitou částku. Tuto částku jsem zaplatila 15.12. a platební rozkaz došel 28.12. jsem povinna odpovědět soudu, že jsem to uhradila? Dále chtějí zaplatit soudní výlohy, jsem povinna je uhradit? dík za odpověď.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5406 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak to je problém !
Vy jste ´prošvihla´ 15-ti denní lhůtu pro podání:
Platební rozkaz obsahoval celkem jasné poučení jak se máte zachovat pokud nesouhlasíte s rozhodnutím soudu.
Nyní má tento platební rozkaz (bez ohledu na faktický stav, že jste dlužnou částku uhradila předem) účinky PRAVOMOCNÉHO ROZSUDKU se všemi následky z toho plynoucími (možnost dluh vymáhat exekučně a samozřejmě uhradit veškeré soudní výlohy).
Vám nezbývá než podat okresnímu soudu žádost o prominutí zmeškání lhůty k odvolání podle § 204/3 občanského soudního řádu.
Postupujte rychle !
Až budete mít kladně vyřízenou tuto žádost o prominutí zmeškání lhůty, tak pak se začněte teprve zabývat ´drobnostmi´ typu, kdo uhradí poplatky.
Btw. hradit by je měla žalující strana, protože vy jste ke dni vydání platebního rozkazu nebyla dlužníkem…, ale jak jsem psal výše to je jiný příběh
0
před 5406 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek