Jak to děláte s bramborami? Není brambora, aby z ní člověk nemusel nějaký kaz odkrojit. Počítá se taková brambora do nebezpečných zdraví potravin, které vám v těle postupně rozmnoží volné radikály a zakládají riziko na vznik rakoviny?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, zzzzz, gagaga před 4001 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Brambory si kupuji přímo od farmáře a podobný problém nastane jen zcela výjimečně.
0 Nominace Nahlásit |
A jakou bramboru máme teda počítat do těch zdraví nebezpečných? Tu
vykrojenou? Všeobecně je jedlý plod jedlý, dokud nemění strukturu. Až
paprika změní mřížku, jmenuje se stále paprika, ale už to není paprika.
To platí pro všechny plody, včetně těch defektů ..takže kobzol
s defektem je pořád kobzol, ale ten defekt ne. Člověk musí mít taky
trochu vlastní představivosti, aby usoudil, kdy už je napadená celá
struktura plodu a kdy se jedná o defekt a v tom mu pomáhají životní
zkušenosti, na dálku to nelze určit.
Doplňuji:
s plísní je to pak kapitola sama o sobě, to by bylo na jiný dotaz
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
to je dosť ťažké, takto generalizovať.
myslíte, že v jedlách obsahujúcich škrob (zo zemiakov, brambor) bol tento pripravovaný po nejakom vykrajovaní, čistení a pod.? (ako aj v ďalších tovaroch pripravovaných zo zemiakov – pozrite mrazené hranolky, pečené lupienky atď.)
takže v podstate máte iba jednu voľbu – jesť tie menej nebezpečné
zemiaky.
a nie iba zemiaky, v podstate sa to vzťahuje na všetky potraviny, vzduch, ale
i oblečenie, hračky, predmety dennej potreby – životné prostredie
ako také.
dovolím si parafrázovať moju babičku:
„kedysi bola soľ slanšia, cukor sladší, leto letovatejšie, zima
zimovatejšia …“ a zemiaky zemiakovitejšie (brambory
bramborovatější).
0 Nominace Nahlásit |
Já s tebou souhlasím, brambory z Kauflandu, tak to je plesnivý hnus.
Snažím se nakupovat od sedláka a jen výjimečně je koupím v obchodě, to
mi pak nezbyde nic jiného než okrajovat.
Pokud je to napadeno hnilobou nebo plísní, tak je to zcela jistě zdraví
škodlivé a nepomůže ani to odkrojení.
0 Nominace Nahlásit |
Brambory prochází na rozdíl třeba od banánů důkladnou tepelnou
úpravou. Pokud je vše dostatečně vykrojeno , ne vidím problém. Asi
slyšíte trávu růst. ( To , že se sešrotuje starý , možná i někdy
trochu naplesnivělý chleba ,vrazí se tam enzymy a jiné srágory Vám nevadí
?). Hledejte problémy kde jsou , za pomoci selského rozumu.
Doplňuji:
Jistě ,z toho rozemletého „šmelcu“ se upeče nový chleba.. Jinak omluva
za chyby v předchozím textu…
Upravil/a: Jádrohlod
0
před 4001 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ad jáhrohlod: našla jsem ti nejlépe srozumitelný článek, který si
pozorně přečti, než zde začneš odpovídat na otázky a navážet se do
uživatelů těchto stránek či do mě. Nemíním s tebou polemizovat
o chlebu, dala jsem jasný dotaz na brambory. Přečti si tuto stránku, kde se
mimo jiné jasně hovoří o tom, že škodlivé mikroorganismy se vařením
NEZNIČÍ a poradila bych ti se dále zajímat o styl svých „chytrých“
odpovědí zde.
http://eatwell.cz/clanky/detail/8-toxiny-v-potravinch
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |