Avatar uživatele
pusinka50

Pořád slyšíme o zdravé stravě, i o tom, že nemáme jíst nahnilé, napadené plísní či jinak nakažené potraviny.

Jak to děláte s bramborami? Není brambora, aby z ní člověk nemusel nějaký kaz odkrojit. Počítá se taková brambora do nebezpečných zdraví potravin, které vám v těle postupně rozmnoží volné radikály a zakládají riziko na vznik rakoviny?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, zzzzz, gagaga před 4001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Brambory si kupuji přímo od farmáře a podobný problém nastane jen zcela výjimečně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

A jakou bramboru máme teda počítat do těch zdraví nebezpečných? Tu vykrojenou? Všeobecně je jedlý plod jedlý, dokud nemění strukturu. Až paprika změní mřížku, jmenuje se stále paprika, ale už to není paprika. To platí pro všechny plody, včetně těch defektů ..takže kobzol s defektem je pořád kobzol, ale ten defekt ne. Člověk musí mít taky trochu vlastní představivosti, aby usoudil, kdy už je napadená celá struktura plodu a kdy se jedná o defekt a v tom mu pomáhají životní zkušenosti, na dálku to nelze určit.
Doplňuji:
s plísní je to pak kapitola sama o sobě, to by bylo na jiný dotaz

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

to je dosť ťažké, takto generalizovať.

myslíte, že v jedlách obsahujúcich škrob (zo zemiakov, brambor) bol tento pripravovaný po nejakom vykrajovaní, čistení a pod.? (ako aj v ďalších tovaroch pripravovaných zo zemiakov – pozrite mrazené hranolky, pečené lupienky atď.)

takže v podstate máte iba jednu voľbu – jesť tie menej nebezpečné zemiaky.
a nie iba zemiaky, v podstate sa to vzťahuje na všetky potraviny, vzduch, ale i oblečenie, hračky, predmety dennej potreby – životné prostredie ako také.

dovolím si parafrázovať moju babičku:
„kedysi bola soľ slanšia, cukor sladší, leto letovatejšie, zima zimovatejšia …“ a zemiaky zemiakovitejšie (brambory bramborovatější).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

Já s tebou souhlasím, brambory z Kauflandu, tak to je plesnivý hnus. Snažím se nakupovat od sedláka a jen výjimečně je koupím v obchodě, to mi pak nezbyde nic jiného než okrajovat.
Pokud je to napadeno hnilobou nebo plísní, tak je to zcela jistě zdraví škodlivé a nepomůže ani to odkrojení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jádrohlod

Brambory prochází na rozdíl třeba od banánů důkladnou tepelnou úpravou. Pokud je vše dostatečně vykrojeno , ne vidím problém. Asi slyšíte trávu růst. ( To , že se sešrotuje starý , možná i někdy trochu naplesnivělý chleba ,vrazí se tam enzymy a jiné srágory Vám nevadí ?). Hledejte problémy kde jsou , za pomoci selského rozumu.
Doplňuji:
Jistě ,z toho rozemletého „šmelcu“ se upeče nový chleba.. Jinak omluva za chyby v předchozím textu…

Upravil/a: Jádrohlod

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
pusinka50

ad jáhrohlod: našla jsem ti nejlépe srozumitelný článek, který si pozorně přečti, než zde začneš odpovídat na otázky a navážet se do uživatelů těchto stránek či do mě. Nemíním s tebou polemizovat o chlebu, dala jsem jasný dotaz na brambory. Přečti si tuto stránku, kde se mimo jiné jasně hovoří o tom, že škodlivé mikroorganismy se vařením NEZNIČÍ a poradila bych ti se dále zajímat o styl svých „chytrých“ odpovědí zde.
http://eatwell­.cz/clanky/de­tail/8-toxiny-v-potravinch

před 4001 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek