já usmažim cibuli, přidám rajčata, česnek, koření, a pak se to nedá jíst… já celkově neumim vařit…
IceT, já sem to tak zkoušel dělat mockrát, ale nedalo se to jíst.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3369 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Lasagně – domácí, ale je možné použít i kupované.
Nudlové těsto nakrájíme na pláty a necháme ztuhnout. Mezitím
připravíme další.
1 .Omáčka sugo
Na tuku dusíme do měkka nakrájená rajčata na kolečka, strouhanou mrkev
(1/3 množství rajčat), celer (1/3 množství rajčat. Propasírujeme,
přidáme bazalku, sůl, pepř. Můžeme přidat česnek, feferonku.
2. Ragú – na tuku podusíme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Až je hotové, spojíme se sugem.
3. Bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme
mouku. Světlou jíški zředíme mlékem a povaříme, přidáme strouhraný
sýr.. Ochutíme muškátovým oříškem..
–
Doma udělané lasagně uvaříme do poloměkka, na utěrce necháme trochu
oschnout, Na plech dáme bešamel – vrstvíme lasaqně, rozložíme ragú,
polijeme bešamelem, opakujeme. . Poslední vrstvu tvoří bešamel nebo
maso – posypeme sýrem. Dáme do trouby.
--
Příprava je náročnější, ale nejen tehdy jsem si všichni pochutnali. Chutná i ostatním, jimž jsem recept předala.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
*cibuli -_-
Jinak já dělám vnitřek do lasagní podle toho, co je zrovna doma. Základ
osmažím cibuli, na ní hodím mletý maso, chvíli necháv opíct, pak tam
šoupnu kečup, zeleninu co najdu, kukuřici z konzervy a okořením podle
chuti :)
Upravil/a: Baromut
0
před 3369 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Najdi si ženskou,co vařit umí…-)
Já osmažím cibuli,na ni hodím mletý maso,nechám
zhnědnout,osolím,opepřím,přidám protlak nebo passatu,podle chuti
cukr,záleží na protlaku,a dusím do změknutí masa,případně podlévám
vodou.
Pak je potřeba udělat ještě sýrový bešamel.Rozpustíš máslo,zasypeš
hladkou moukou a promícháš a hned zaliješ mlíkem,musíš to míchat,bude to
houstnout,a pak do toho nastrouháš sýr a necháš ten sýr rozpustit.
Do zapékací mísy pak vrstvíš lasagně,červenou omáčku,bílou
omáčku,lasagně,horní vrstvu pak posypat sýrem a dát péct.
To pak soudruhu někde děláš chybu,nejspíš použitým
kořením,nepíšeš jaké dáváš.Zkus použít koření na špagety od Vitany
a nedávej tam kečup,ale protlak.
http://recepty.vareni.cz/lasagne-s-mletym-masem-a-besamelem/
Upravil/a: iceT
0
před 3369 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
vždy si pri varení musíte uvedomiť, aké jedlá a chute máte najradšej…
akú máte radi paradajkovú omáčku? sladkú, štipľavú, kyslú?veľmi slanú? veľa cesnaku?
podľa toho si otvorte knihu/stránku s receptami a hľadajte recept, kde je veľa suroviny, ktorú máte radi
0
před 3368 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Fuj, podle toho co píšou na internetu, musí jít o chudé jidlo. Plásty
ze širokých nudlí, zalité bešamelem který je z hladké mouky? To je
šílené.
Co nejprve nasolit nakrájenou cibuli, cca 5 minut? Co tak koupit u Vietnamců
v potravinách HOT chilli sauce od Srirarcha? Namísto mletého masa bych
použil vepř. plecko v akci za 70 Kč a konfitovat 3 hodiny. Koření pepř
a nové koření. Pěkné maso nakrajet na větší kusy, horší na malé.
Nasolit cibuli. Cibule bude pod masem. Hrnec bude mít poklici. Rozmichat sůl
s namletým kořením. Maso tím potřít. Natlačit do hrnce. Přidat sádlo,
aby pak maso bylo utopené. Péct ze začátku naprudko, po čtvrt hodince ubrat
na nejnižší stupeň a když se přidá trocha vody, nic se nezkazí, naopak
vznikne oblíbený sulc. Hotové maso cpu do sklenic a do kelímků, do malých
skleniček jako svačina. Vydrží až půl roku. Dá se použít jakp hotové
maso do lasagní, k zelí atd. Omáčka musí mít živiny, nesmí být jen
z mouky s vodou. Nejlepší je u řezníka zavřít oči a vzít přední
hovězí s kostí. Jen rozkrájet, cibule mrkev voda a vařit dlouze, táhnout
ve velkém hrnci cca 3 hodiny. Tím vznikne vývar, se kterým se dá pracovat.
Šlachy samozřejmě vařit s masem, to jsou ty přírpdní zahušťovadla.
Čím víc šlach z hovězího, tím míň mouky na zahuštění. S tímto se
dá levně uvařit to, čemu se říká lasagne.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |