Avatar uživatele
dgfdgf

Poradíte prosim, jak uvařit dobrý lasagne? Hlavně, jak udělat tu omáčku?

já usmažim cibuli, přidám rajčata, česnek, koření, a pak se to nedá jíst… já celkově neumim vařit…

IceT, já sem to tak zkoušel dělat mockrát, ale nedalo se to jíst.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3369 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Když jsem před x lety byla v Itálii, přivezla jsem si recept na lasagne. Recept nám delegátka přidala k pokrmu.

Lasagně – domácí, ale je možné použít i kupované.
Nudlové těsto nakrájíme na pláty a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme další.

1 .Omáčka sugo
Na tuku dusíme do měkka nakrájená rajčata na kolečka, strouhanou mrkev (1/3 množství rajčat), celer (1/3 množství rajčat. Propasírujeme, přidáme bazalku, sůl, pepř. Můžeme přidat česnek, feferonku.

2. Ragú – na tuku podusíme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Až je hotové, spojíme se sugem.

3. Bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Světlou jíški zředíme mlékem a povaříme, přidáme strouhraný sýr.. Ochutíme muškátovým oříškem..

Doma udělané lasagně uvaříme do poloměkka, na utěrce necháme trochu oschnout, Na plech dáme bešamel – vrstvíme lasaqně, rozložíme ragú, polijeme bešamelem, opakujeme. . Poslední vrstvu tvoří bešamel nebo maso – posypeme sýrem. Dáme do trouby.
--

Příprava je náročnější, ale nejen tehdy jsem si všichni pochutnali. Chutná i ostatním, jimž jsem recept předala.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Baromut

*cibuli -_-
Jinak já dělám vnitřek do lasagní podle toho, co je zrovna doma. Základ osmažím cibuli, na ní hodím mletý maso, chvíli necháv opíct, pak tam šoupnu kečup, zeleninu co najdu, kukuřici z konzervy a okořením podle chuti :)

Upravil/a: Baromut

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Najdi si ženskou,co vařit umí…-)
Já osmažím cibuli,na ni hodím mletý maso,nechám zhnědnout,oso­lím,opepřím,při­dám protlak nebo passatu,podle chuti cukr,záleží na protlaku,a dusím do změknutí masa,případně podlévám vodou.
Pak je potřeba udělat ještě sýrový bešamel.Rozpustíš máslo,zasypeš hladkou moukou a promícháš a hned zaliješ mlíkem,musíš to míchat,bude to houstnout,a pak do toho nastrouháš sýr a necháš ten sýr rozpustit.
Do zapékací mísy pak vrstvíš lasagně,červenou omáčku,bílou omáčku,lasagně,hor­ní vrstvu pak posypat sýrem a dát péct.

To pak soudruhu někde děláš chybu,nejspíš použitým kořením,nepíšeš jaké dáváš.Zkus použít koření na špagety od Vitany a nedávej tam kečup,ale protlak.
http://recepty­.vareni.cz/la­sagne-s-mletym-masem-a-besamelem/

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

vždy si pri varení musíte uvedomiť, aké jedlá a chute máte najradšej…

akú máte radi paradajkovú omáčku? sladkú, štipľavú, kyslú?veľmi slanú? veľa cesnaku?

podľa toho si otvorte knihu/stránku s receptami a hľadajte recept, kde je veľa suroviny, ktorú máte radi

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ptáč

Fuj, podle toho co píšou na internetu, musí jít o chudé jidlo. Plásty ze širokých nudlí, zalité bešamelem který je z hladké mouky? To je šílené.
Co nejprve nasolit nakrájenou cibuli, cca 5 minut? Co tak koupit u Vietnamců v potravinách HOT chilli sauce od Srirarcha? Namísto mletého masa bych použil vepř. plecko v akci za 70 Kč a konfitovat 3 hodiny. Koření pepř a nové koření. Pěkné maso nakrajet na větší kusy, horší na malé. Nasolit cibuli. Cibule bude pod masem. Hrnec bude mít poklici. Rozmichat sůl s namletým kořením. Maso tím potřít. Natlačit do hrnce. Přidat sádlo, aby pak maso bylo utopené. Péct ze začátku naprudko, po čtvrt hodince ubrat na nejnižší stupeň a když se přidá trocha vody, nic se nezkazí, naopak vznikne oblíbený sulc. Hotové maso cpu do sklenic a do kelímků, do malých skleniček jako svačina. Vydrží až půl roku. Dá se použít jakp hotové maso do lasagní, k zelí atd. Omáčka musí mít živiny, nesmí být jen z mouky s vodou. Nejlepší je u řezníka zavřít oči a vzít přední hovězí s kostí. Jen rozkrájet, cibule mrkev voda a vařit dlouze, táhnout ve velkém hrnci cca 3 hodiny. Tím vznikne vývar, se kterým se dá pracovat. Šlachy samozřejmě vařit s masem, to jsou ty přírpdní zahušťovadla. Čím víc šlach z hovězího, tím míň mouky na zahuštění. S tímto se dá levně uvařit to, čemu se říká lasagne.

před 3369 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek