Dobrý den.Aby byl řízek měkký,záleží na tom,z jakého druhu masa je. U krkovice je to bez problémů. Když je děláte z kýty,je nutné maso nechat tzv. vyštěpit (vyzrát). Znamená to,že kýtu na neděli,koupím ve středu nebo ve čtvrtek. Nakrájím,rozložím na tác,uložím do lednice. „Šťávu“,která z masa vyteče postupně odstraňuji. Maso se tak zbaví všeho nedobrého (kyselina mléčná ap.). Před přípravou maso osuším (neoplachuji!). Obal každý dělá podle sebe. Maso po usmažení, (podle mne jsou řízky vynikající z horkovzdušné trouby), je i z kýty křehké a dobré. A dělám to tak i s jinými druhy masa.
3Kdo udělil odpovědi palec? vagra, elektrikář, maschera
před 4984 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já mám zkušenost jak řízky obalím dopředu a nechám ležet obalené tak pak strouhanka je tvrdá po usmažení a řízek není pěkně nadýchaný. Nejlépe… do vajíčka přidám pivo -pěkně rozšlehám a obaluji a hned smažím v rozpáleném oleji a řízečky jsou jedna báseň
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší jsou z krkovice.
Zásadně čerstvá strouhanka!
Nenechat stát.
Okamžitě smažit na sádle a pěkně pomalu.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář
před 4984 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Spoměl jsem si babička když je udělala tak je dávala do kastrolku na pařáček aby se udrželi teplé bylo tam trocha vody .A také se můžete podívat se sem
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/smazeni-rizku
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4984 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje mamina ještě před smažením „protáhne“ řízky znovu
vajíčkem.
Zejména vnuci toto vyžadují.
Dobré je také to, že strouhanka není všude a i v pánvi jí
je méně.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4984 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jak už psala hanulka11 taky se mi osvědčilo smažit hned po obalování, nenechat dlouho ležet a doporučuju na smažení místo oleje použít vepřové sádlo a smažit pěkně pomalu dozlatova
0
před 4984 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |