Avatar uživatele
maschera

Poradte mi jak nejlepe obalit rizky, tak aby po upeceni rizku nebyla stouhanka tvrda a maso bylo mekke?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, tom004, dědapetr před 5001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Dobrý den.Aby byl řízek měkký,záleží na tom,z jakého druhu masa je. U krkovice je to bez problémů. Když je děláte z kýty,je nutné maso nechat tzv. vyštěpit (vyzrát). Znamená to,že kýtu na neděli,koupím ve středu nebo ve čtvrtek. Nakrájím,rozložím na tác,uložím do lednice. „Šťávu“,která z masa vyteče postupně odstraňuji. Maso se tak zbaví všeho nedobrého (kyselina mléčná ap.). Před přípravou maso osuším (neoplachuji!). Obal každý dělá podle sebe. Maso po usmažení, (podle mne jsou řízky vynikající z horkovzdušné trouby), je i z kýty křehké a dobré. A dělám to tak i s jinými druhy masa.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Já mám zkušenost jak řízky obalím dopředu a nechám ležet obalené tak pak strouhanka je tvrdá po usmažení a řízek není pěkně nadýchaný. Nejlépe… do vajíčka přidám pivo -pěkně rozšlehám a obaluji a hned smažím v rozpáleném oleji a řízečky jsou jedna báseň

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jikra

Nejlepší jsou z krkovice.
Zásadně čerstvá strouhanka!
Nenechat stát.
Okamžitě smažit na sádle a pěkně pomalu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Spoměl jsem si babička když je udělala tak je dávala do kastrolku na pařáček aby se udrželi teplé bylo tam trocha vody .A také se můžete podívat se sem

Zdroj: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/smazeni-rizku

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Moje mamina ještě před smažením „protáhne“ řízky znovu vajíčkem.
Zejména vnuci toto vyžadují.
Dobré je také to, že strouhanka není všude a i v pánvi jí je méně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pokazdejinak

jak už psala hanulka11 taky se mi osvědčilo smažit hned po obalování, nenechat dlouho ležet a doporučuju na smažení místo oleje použít vepřové sádlo a smažit pěkně pomalu dozlatova

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek