Já ano, v omezené míře, hlavně po smažení hranolků. Nerozehřívám až ke kouřivosti. Pokud je to po něčem v trojobalu, musím jej zcedit přes jemné sítko. Nebo si myslíte, že je to nezdravé?
https://pixabay.com/cs/photos/hranolky-brambory-rychl%C3%A9-ob%C4%8Derstven%C3%AD-525005/
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, jirka F, aliendrone, Kajoch před 1835 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak v zásadě pokud olej nepřepálíš, lze ho použít opakovaně. Problémem jsou částečky uvolněné potravy (třeba mouka či strouhanka aj. ), které pokud jsou opravdu malé, tak je sítkem neodstraníš. Ty velmi rychle „zuhelnatí“ a tento proces zcela zkazí olej. Možnost je filtrovat olej přes papír, ale to je na dlouhé lokte (leda bys měl možnost podtlakové filtrace – Büchnerka atd.). Chuťově je lepší zneřáděný olej vyměnit za nový, ze zdravotního hlediska je to na tuty. ;) :D
0 Nominace Nahlásit |
Dříve ano, když jsem měla místo friťáku malý kastrůlek a používala
IVU,
nebo jiný tuk, nebylo třeba ho vylévat ztuhl v lednici a nepřepaloval
se
tolik. Dělala jsem v něm hranolky nakonec smažák a pak vyhodila do
novin :)
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy.
Smažím pouze na sádle (2 řízky někdy na másle), po použití
likviduji.
Smažím zřídka, fritovací hrnec (olej) nepoužívám.
Hranolky se u nás nejí, max. 2× v roce, pak pečené v troubě.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |