Dělala jsem to přesně podle receptu, ale je to nějaké moc tekuté :/ Nezná někddo nějaký trik? :) Předem děkuji http://cupcakezprahy.blogspot.cz/2011/05/cokoladovo-matove-cupcakes.html
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanulka11, hanny 2, Illines před 4377 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je dost riskantní dělat něco podle neověřeného předpisu, který se
navíc autorce taky nepovedl :
„Zkrátka, krém se nepovedl tak, jak jsem si představovala-byl hodně
vodnatý a abych s ním vůbec mohla pracovat, musela jsem z něj dostat pryč
přebytečnou tekutinu. Mám několik teorií, proč se to stalo…“
Na obrázku je totiž krém s vínem a ne s mátovým čajem. Vůbec mi
přijde nesmysl, pokoušet se nahradit víno čajem, natož mátovým. Úplně
pro chuť stačí ta snítka máty na ozdobu ☺
4Kdo udělil odpovědi palec? hanny 2, Damiana, AnnieAnnie, anonym
před 4377 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Za sebe – ten krém se mi vůbec nezdá – jak ten původní s
„krabčákem(!!!)“, tak ani ten s čajem. Obojí musí máslo
s čokoládou děsně naředit a možná i srazit. Být tebou bych to moc
nevylepšovala (jedině, že bys to zavařila znovu s pudinkem a nechala
vychladit, ale otevírá se mi kudla v kapse, jak tu „radu“ sama po sobě
čtu:-).
Spíš – rozpustím mátovou čokoládu ve smetaně na šlehání, přidám
máslo a nechám ztuhnout. Krém budeš mít lanýžový a dokonale hladký
(nasekej do toho ještě trochu čerstvé máty nebo ji použij jen na ozdobu,
pokud máš, přidej pár lžiček mátového likéru.
Nejlepší variantou je uvařit kvalitní čokoládový pudink ve smetaně,
nechat v něm rozpustit mátovou čokoládu (pokud pořád trváš na
mentolu:-), a vychladlý našlehat s máslem.
Ještě mě napadl dost pevný, ale pěnový krém – čokoládu rozpustíš
s trochou másla, dosladíš, necháš trochu prochladnout a pak vmícháš
syrové žloutky a nakonec sníh z bílků. Necháš vychladit a pak tím
zdobíš.
Jestli máš ráda mátovou příchuť, doporučuji ti, pořídit si sirup od
Moninu, buď klasický mátový nebo přímo příchuť mátový čaj.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, hanny 2, AnnieAnnie
před 4377 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To vypadá moc zajímavě- neznám tento recept- jestli jsi nic nenahrazovala- žádné suroviny jinými,je divné, že tvůj krém je jiný. A nechala jsem ho ztuhnout před šleháním v lednici?
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |