Avatar uživatele
WhiteCrow

Používáte na čaj/kávu čerstvou, nebo převařenou vodu?

Pokud vám v konvici zbude voda, přehřejete ji, nebo použijete čerstvou?

Zajímavá 0 před 2681 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Čerstvou a konvici ještě před nalitím čerstvé vody vyplachuju. Nemám zájem o šupinky vodního kamene, vysrážené z vystydlé vody, v nápoji. Proto taky se snažím nalít do konvice vody přesně tolik, kolik potřebuju. Voda zavaří dřív, nevařím zbytečně vodu, kterou bych stejně vylil a ohřev spolyká o nějaký ten haléř méně elektřiny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já klidně vodu v konvici klidně nechávám a jen doplňuju. Je to celkem jedno, stejně z ní nakonec bude voda převařená. Teoreticky sice do té odstáté vody mohou naskákat breberky, ale ty se varem zničí.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Jak kdy. Je-li převařená jednou, dvakrát, nic se neděje, klidně ji použiju. Pokud ale najdu např. v práci v konvici vodu odpoledne, raději ji vyleju a natočím novou, jelikož kuchyňka je společná pro celé patro, takže už se mohla převařit xkrát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Čerstvou vodu ze studánky, pro kterou si chodím.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Čerstvou, voda varem tvrdne!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Pokud je voda tvrdá, musí se vařit alespoň 10 min. (mírný nebo přerušovaný) var. Ale to je pro náročnější konzumenty. Pokud vodou zaléváte nějaké odpady z výroby, tak je to jedno…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek