Čerstvou a konvici ještě před nalitím čerstvé vody vyplachuju. Nemám zájem o šupinky vodního kamene, vysrážené z vystydlé vody, v nápoji. Proto taky se snažím nalít do konvice vody přesně tolik, kolik potřebuju. Voda zavaří dřív, nevařím zbytečně vodu, kterou bych stejně vylil a ohřev spolyká o nějaký ten haléř méně elektřiny.
0 Nominace Nahlásit |
Já klidně vodu v konvici klidně nechávám a jen doplňuju. Je to celkem jedno, stejně z ní nakonec bude voda převařená. Teoreticky sice do té odstáté vody mohou naskákat breberky, ale ty se varem zničí.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Jak kdy. Je-li převařená jednou, dvakrát, nic se neděje, klidně ji použiju. Pokud ale najdu např. v práci v konvici vodu odpoledne, raději ji vyleju a natočím novou, jelikož kuchyňka je společná pro celé patro, takže už se mohla převařit xkrát.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je voda tvrdá, musí se vařit alespoň 10 min. (mírný nebo přerušovaný) var. Ale to je pro náročnější konzumenty. Pokud vodou zaléváte nějaké odpady z výroby, tak je to jedno…
0
před 2680 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |