Nepoodlehnout přejídání vyžaduje pevnou vůli.. jíst velmi pomalu, protože oči „jedí“ rychleji než žaludek … dávat porce na malý talíř …
Stres a jiné problémy neřešit jídlem, ale třeba chozením na procházky, popovídat si s někým …
0 Nominace Nahlásit |
Z nudy, ze stresu, jentak z chuti … je toho dost. Odstranit nevím, jak se dá … prostě jíst často po menších porcích, nic mimo … nebo „překousnout“ to, že máš na něco chuť, ale místo toho si půjdeš třeba dělat manikuru apod – zabavíš se něčim =) A nesmějte se mi, lidi =D
0 Nominace Nahlásit |
Koppiku, nezečala jsi brát (nebo už déle nebereš) hormonální antikoncepci? V tom případě jde o působení hormonů. Ty jsou podobné jako v těhotenství, kdy tělo potřebuje více živin pro vyvíjející se miminko, ale Ty žádné nečekáš, takže přibíráš. Měla jsem podobný problém a tak mi to vysvětlila psycholožka. Po vysazení mi nezvládnutelné chutě a vlčí hlad opravdu během pár dní zmizeli jako mávnutím kouzelného proutku, takže na tom asi něco bude. Ale nejdřív se dohodni s partnerem, že Ti HA nedělá dobře (škodí každé ženě, ale některé si to kvůli svému nebo partnerovu pohodlí nepřipouští!) a vymyslete alternativu spolu. A každopádně dober platíčko, nepřestávej uprostřed cyklu. A NEVYSAZUJ JÍ BEZ PARTNEROVA VĚDOMÍ, TO MŮŽE POCHOPIT JAKO PODVOD!!!
Hodně štěstí!
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že to patří mezi poruchy příjmu potravy, a pak by například mohla pomoct vhodná psychoterapie.
Zdroj: http://psychoterapeut.kvalitne.cz/index.php?parakce=3
0 Nominace Nahlásit |
Jako jsou lidé,kterým na stres pomáhá panák alkoholu na
uklidnění,jiným vyhovuje naplnit žaludek nebo si dát alespoň něco
sladkého.To je pak na závislost zaděláno.
U sebe jsem si všimla,že pokud nedodržím pitný režim,tak bych pak
„sežrala“ cokoli,co mám zrovna v lednici.Pokud piju normálně,tak nemám
ani hlad ani na nic chuť.
Ono se asi ne nadarmo neříká,že hlad je převlečená žízeň.
No a pomoct by mohlo dávat si jídlo na menší talíř,aby se to vypadalo,že
toho je jako na velkém talíři,to fakt pomáhá.Nebo si nachystat místo
obvyklých laskomin něco zdravějšího-ovoce,zeleninu…
0 Nominace Nahlásit |
proč přejídání?
je to přece přežírání!
Podle mne se jedná o závislost, jako je kouření (jsem kuřák, bohužel), alkoholizmus, narkomanie, ale třeba i gamblerství.
Pomůže jenom léčba, začít lze u psychologa.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |