Alespoň tak mi to vždy říká otec, když přehlédnu nějakou tu švestku. Má pravdu? Jaké máte vlastně zkušenosti s pálením slivovice, či jiného alkoholu? Kolik toho tak ročne vypálíte? Kolika procentní slivovice vám nejvíc šmakuje?
Zajímavá 0 před 3106 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
No, s tou švestečkou a kapénkou to nemůžeš brát doslovně, ale spíš jako lidové rčení. Možná, že těch kapének z jedné trnky može byť vjecej. Já sám osobně jsem sice nepálil, ale pálil jsem se tchánem a přidaj svojeho do kvasu. Pak jsme proces pálení osobně kontrolovali v palérni. Však taky tchána jednou dovezli dom na dvoukoláku. Kdo chce mít dobrú slivovicu, pálí zásadně z valašské trnky. Do kvasu nepřidává cukr a předek z destilace vyleje, stejně jako zadek. Ve Valašském království se pálí tak na 53%. Ty sračky z jižní Moravy, kde se pálí z kde čeho, patří do …
0
před 3106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Teď už nepálím, ale když jsem sbíral , tak jsem to nikdy neříkal. Pálival jsem tak cca 40–50 litrů slivovice, k tomu občas nějaké jablko a někdy hrušky. Myslím , že pro běžnou konzumaci je tak akorát 56 – 62 stupňů. Tedy slivovice. Zkušenosti mám s pálením jen ty nejlepší.
0
před 3106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |