Sice slivovice nepiji, ale když otec kdysi slivovici pálil, říkalo se, že nejchutnější je od 50 do 53. %. Tak prý nejlépe vynikne chuť a vůně ovoce..
4Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, dust8, independent
před 1752 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
O lahodnosti slivovice ani tak nerozhoduje koncentrace (i když by měla být přes 50%), jako spíše mnoho dalších faktorů: kvalita ovoce a kvasu, neměl by se přidávat cukr, způsob destilace vč. dostatečného oddělení předku a dokapu, aj. Dobrá slivovice je hladká do krku.
0 Nominace Nahlásit |
To je jako by ses ptal, kdy je žena nejlepší, v kolika letech. U té slivovice to musí řetízkovat, nesmí tě to pálit v krku, nesmí být cítit spálenina a spousta dalších věcí. Takže nejprve ochutnám a pak se ptám na koncentraci.
0
před 1752 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moc tomu nerozumím, asi bych souhlasil s těmi 50 – 55 %. Ale měl jsem 70 % a byla lahodná, ani nějak zvlášť nepálila Skoro se nedalo poznat, že je silná. Jen člověka dřív opila. Ale třeba klasická kupovaná meruňkovice mívala 35 %. A pak jsem ochutnal 60% domácí a to bylo paráda! Kam se hrabe slivovice. Asi byla dobře udělaná a z dobrých meruněk.
0
před 1752 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |