Prasivka, S nozickou by to byla pychavka, tu jsme sbirali, ale mi v polevce nechutna.
Zdroj: http://www.nahoubach.cz/atlas-hub/prasivka-cernajici/
Upravil/a: yuko
0 Nominace Nahlásit |
Prašivka, nebo pýchavka. Obojí jsou jedlé. Prašivka jen mladý. Na važení , do polévek a podobně nic moc. Obalené v trojobalu a smažené jsou výtečné.
0 Nominace Nahlásit |
Prašivka i pýchavka (více druhů) jsou víceméně jedlé a některé i chuťově dobré, pokud jsou na řezu sněhobílé. Pokud již však uzrávají výtrusy, vnitřek tmavne a stává se nejedlým (ne-li mírně jedovatým); plně zralý prach z výtrusů většinou tmavěhnědé barvy se používal v lidovém lékařství různým způsobem, například jako zásyp do drobných otevřených ran.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek