Dnes se většina piv filtruje a pasterizuje, proto ta delší doba spotřeby
!!!
Pokud se nepasterizovalo doba spotřeby piva byla v řádu dnů .
Žádný konzervant se nepřidává.
Obchodníci žádají delší skladovatelnost.
Upravil/a: mosoj
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
CO2 je konzervant a používá se při plnění
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud vím, pak do běžných piv (hodných toho označení) ne…
😉
0
před 3386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
určitě, za totáče měla lahvová desína trvanlivost tak týden, dneska běžně dva-tři měsíce, to přece bez chemie není možný
0
před 3386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Některé pivovary používají Tetrahop. Jakýsi zlepšovatel pěny. Jinak nevím
0
před 3386 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pepe88, máš-li na mysli těmi „Ečky“ látky označované v rozmezí E200 – E299 (zdaleka ne včechna „Ečka“ jsou konzervanty), tedy, to je implikace, ne ekvivalence, tak pozor.
Do piva se samozřejmě nepřidávají. Sudy bývají většinou tlakovány oxidem uhličitým, ale bez toho by jsi pivo určitě vůbec nepil, protože by bylo do pár hodin nepoživatelné.
Důkaz je prostý – (bavíme-li se o potravinách a pivo je potravina, bavme se raději o antioxidantech než o konzervantech). K čemu by byl takový antioxidant v pivu dobrý? Antioxidant je jako (naprosto přirozená a v přírodě běžná látka) látka určená k, laiksky řečeno, tomu, aby zoxidovala dříve a tedy zabránila po nějakou dobu oxidaci produktu jehož je součástí (např. másla – to by se bez těchto látek zkazilo téměř okamžitě). Co děláš s pivem když ho otevřeš a pustíš k němu kyslík? Řekl bych, že ho vypiješ dříve než zvětrá (vyprchá oxid uhličitý) – a k čemu by tedy byl dobrý antioxidant, když pivo po 15 minutách po nalití není dobré ani na zalévání květin?
0
před 3295 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |