Je mi 22 a žiju v rodinném domku s mými rodiči, otec často pracuje, takže doma skoro nepobývá. Já jsem v současnosti nezadaný a když jsem doma, matka chce chodit se mnou na procházky nebo jet někam na výlet autem. Tyto činnosti dělám i s kamarády, docela často.. přesto mám pocit, že jet na výlet třeba na výstavu s matkou je v mých 22 letech zvláštní… S matkou jinak čas trávím pouze doma, věci si dělám podle sebe a na chod domácnosti přispívám. Jaký je na to váš názor? Je tohle podle vás normální, nebo to je známka fixace na matku?
Zajímavá 0 před 2136 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já si to nemyslím. Snad jen přispívání na domácnost bych povýšil na podílení se na chodu domácnosti. Tedy ne jen finančně, ale i technicko-provozně. To, že se máti věnujete je spíše dobře, pokud to není tak, že jí neumíte taky říct „ne“. Za fixaci na matku bych považoval spíše to, kdybyste neustále a trvale pro ni vymýšlel „program“.
3Kdo udělil odpovědi palec? jáára, nyjono, Josefkroupa
před 2136 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
Z toho, cos tady napsal, bych řek, že se staráš o sebe a na matku v kontextu dlabeš. Tak japákap fixace na ni? Aby ses náhodou neposral, když má máma tendence a přirozenou touhu trávit s tebou svůj volný čas.
0 Nominace Nahlásit |
Závislost ne, ale zneužívání její ochoty ano.
Jestli se nepodílíte na chodu domácnosti (nenakupujete, neperete,
neuklízíte, nevaříte, nemyjete okna, nežehlíte, nestaráte se o zahradu a
o dům, …, využíváte „mama-hotel“, aniž byste byl ochoten za to něco
poskytnout.
Např. udělat mamince radost společnou procházkou, výletem apod.
(Finanční příspěvek je hrozně málo.)
0 Nominace Nahlásit |
Určitě to není závislost či fixace. Je přece normální, když matka
nejezdí na výletvse svými vrstevnicemi, zbýváš asi jen ty.
A jak píše Edison, bydlení ve společné domácnosti není jen
o přispívání ale také o tom se na chodu podílet. Ač se to nezdá, je to
spousta práce a zařizování.
1Kdo udělil odpovědi palec? Josefkroupa
před 2136 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Matka chce chodit na procházky s tebou, ne opačně, takže myslím spíš, že je ona trochu závislá na tobě. Protože nemá muže doma a cítí se možná sama a nechce být zavřená doma, jistě ještě není stará a nemohoucí. Jednou za týden bys jí trochu času věnovat mohl, nezabije tě to.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |