Avatar uživatele
Dick

proč kapr do mléka

jaký smysl má namočení kapra před smažením do mléka a na jak dlouho by tam měl popřípadě být

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4012 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Pokud máš ryby rád, žádný smysl to nemá.
Že kapr smrdí bahnem je dávno překonaný předsudek, poněvadž ryba se dostatečně dlouho před tím, než se dostane ke spotřebiteli čistí (pobývá v čisté vodě). Tím pádem odpadá i předsudek další – „velké ryby smrdí“. Nic z toho není pravda.
Pokud ale rybu někdo nijak zvlášť nemusí, ale chce ji, lze to mléko použít, prý se ten „smrad“ zmenší. Někdy se dávali kapři dokonce do kyselého mléka, já to ovšem nedělal nikdy.
Aby ryba nebyla tolik cítit rybinou, pomůže spíš pokapání citronem a pomalá tepelná příprava !!
Zkušenost

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www, quentos Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rozamunda

aby nesmrděl bahnem :) tak proto kapr do mlíka :)
Doplňuji:
vždycky tak den předem se namáčí

Upravil/a: Rozamunda

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lota

mléko pohltí pachy, stejně tak se to používá i u ledvinek… namočit aspoň den. nevím čím to, ale některý kapr je prostě bahnem cítit víc a některý míň (to píšu i přes to, že ryby jím).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek