Mně citron nechutná ani na rybě ani na vepřovém řízku. Rybu pokapu citronem před pečením či smažením, pak už ne.
Ryba má určitý zápach, takže by citron měl pachuť zmírnit.Myslím si, že citron pomáhá i trávení.
„Řada z nás má zvyk pokapat si křupavý řízek citronem. Dříve tato praxe nebyla jen otázkou zlepšení chuti. Výrazná chuť citronové šťávy měla maskovat pachuť žluklého tuku a lehce zkaženého masa, což už dnes není zapotřebí“
https://regiony.rozhlas.cz/spravny-rizek-musi-krasne-vonet-a-byt-z-kvalitniho-masa-7419713
0 Nominace Nahlásit |
Je to o chuti. Mám ráda pokapaný řízek citronem. K rybě se citron velmi dobře hodí taktéž. Ať k obalené, nebo pečené, grilované…
0 Nominace Nahlásit |
Na smaženou (řízek) už spíše jen z estetických důvodů.
Má být pokapané/naložené hlavně rybí maso. Citronová šťáva tenké
filety lososa
jakoby „uvaří“. Trojobal pokapaný citronem, tu chuť už nedožene.
0 Nominace Nahlásit |
Možná se mýlím, ale zdá se mi, že pokapání citronem má za úlohy jakési desinfekce při případném výskytu plísní a také jako deodorant.
0
před 1303 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
česnek a citron – souhlas, to zní divně. Ale klasicky se řízek dělá bez česneku (I když občas žena udělá česnekové a jsou také super)
Drap | 1709 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |