brouzdám takhle bazarem aut a zalíbí se mi seat ibiza … konkrétně teda žluté L6… a nějak mi hlava nebere a nikde se nemůžu dočíst, proč má jenom 3 dveře … (1 zadní chybí). Víte někdo? Hned mě napadlo, že je to třeba velikostí nádrže na benzín a jaksi nezbylo místo v té pozici na udělání dveří, ale opravdu nevím…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? setapouch před 3496 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ibiza 6L se dělala jak ve tří-, tak i v pětidveřovém provedení. Lichý počet dveří neznamená, že vůz má na jedné straně o jedny dveře méně, ale počítá se, že i záď auta jsou dveře – je to u karoserie typu hatchback, liftback, kombi apod., ty mají třetí resp. páté dveře. Karoserie typu např. sedan nemá zadní dveře, jen víko zavazadlového prostoru (nebo motorového prostoru u řešení s motorem vzadu, např. škodovky 105/120), takže sedany jsou dvou- resp. čyřdveřové (sudý počet dveří).
0 Nominace Nahlásit |
docela mne tenhle dotaz pobavil 🙂…nechybí jedny zadní, ale hned dvoje…dvoje jsou dveře v předu a ty třetí jsou kufr (otvíraný jako celek, i se sklem)…takže pokud nechceš přelézat na zadní sedadla přes odklopené přední sedadlo, tak ber jen ty pětidvéřové .-)
0 Nominace Nahlásit |
Ano, nikdo nemůže vědět vše. Vězte tedy, že se vyrábějí i auta, která mají 3 dveře (+kufr). Kupříkladu Hyundai Veloster.