Viz třeba do 12% na vaření: https://www.kaloricketabulky.cz/kunin-smetana-12---tuku/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 2855 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Samozřejmě by šlo vitamín D přidávat kamkoliv, ale bylo by to
zbytečné. Člověk si ten vitamín dokáže z 80% syntetizovat sám, pokud na
to má dost zdrojů příslušného provitamínu a dost slunečního světla.
Ten provitamín (cholekalciferol) se přirozeně nachází hlavně v rybím
tuku, játrech, vaječném žloutku a mléce (takže je i ve smetaně).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_D
Upravil/a: Kepler
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1716 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |