Avatar uživatele
anonym

Proč se dává do těsta ocet?

V receptu na těsto je napsán i ocet, proč?
Aby těsto bylo křehké?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5374 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ocet ovlivňuje tažnost těsta – důležité především u závinů.
Někdo přidává i do kynutého těsta vedle mléka i trochu vlažné vody s kapkou octa, podporuje to růst kvasnic.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ocet se přidává do těsta,proto aby krásně „TÁHLO“.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Hlavně do listového. Ano,aby bylo křehčí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Já ho tedy nedávám do žádného těsta, ale dává se často právě do listového, protože nedlehčuje. totéž platí i o ostatních druzích těsta, proto zníněné „snazší tažení“.
Já do listového dávám místo octa bílé víno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek