Avatar uživatele
slavista

Pproč se kostka cukru rozpustí rychleji v horkém než ve studeném čaji?

proč se kostka cukru rozpustí rychleji v horkém,než ve studeném čaji.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2136 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Částice vody se v horkém čaji pohybují rychleji, kostka cukru se rozpustí rychleji v horkém čaji. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Klaproth

Rychlost rozpuštění závisí na pohybu molekul, tedy na teplotě.

mosoj > on se neptá na rozpustnost, ale na její rychlost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Teplota urychluje reakci, Je rychlejší pohyb molekul,

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

V žádném případě to není o pohybu molekul. Jsou látky kde se rozpustnost s teplotou nemění!!

http://www.ped­.muni.cz/wchem/sm­/hc/rozpustnos­t.pdf
http://z-moravec.net/che­mie/zaklady-chemie/rozpustnost-soucin-rozpustnosti/

Je to na pár hodin fyzikální chemie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ŠtěpánHroněk

MOHOU ZA TO RYCHLEJI POHYBUJÍCÍ SE MOLEKULI

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek