Dobrý den. Do rajské jsem nedala rajský protlak, ale rajčatové pyré. Chuť je lepší, ale barva je taková „vybledlá“. Dá se to příště něčím vylepšit? Slyšela jsem, že se do rajské omáčky přidává i strouhaná mrkev. Díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3570 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Červená řepa, ta je dobrá i na dobarvení domácího kečupu.
Mrkev rajskou moc neobarví.
0 Nominace Nahlásit |
Barvu můžeš vylepšit i mrkví, ale lepší je červená paprika, lehce
´opražená´ na tuku.
😉
0
před 3570 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pyré je třeba „restovat“ na cibuli spolu s kořením, kvůli barvě
(stejně jako protlak – rada od profesionála¨). Teprve pak ředit
vývarem/vodou a zahušťovat.
Možná zkusit trochu tmavší karamel, jako ve školní jídelně za mého
dětství ;D. Paní kuchařky vařily výbornou „rajdu“.
http://www.labuznik.cz/recept/rajska-omackas-karamelem/
http://recepty.vareni.cz/rajska-podle-babicky/
http://www.toprecepty.cz/recept/2229-rajska-omacka-s-karamelem/
0
před 3569 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |