Avatar uživatele
reika

Jak se dá dobarvit rajská omáčka?

Dobrý den. Do rajské jsem nedala rajský protlak, ale rajčatové pyré. Chuť je lepší, ale barva je taková „vybledlá“. Dá se to příště něčím vylepšit? Slyšela jsem, že se do rajské omáčky přidává i strouhaná mrkev. Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3570 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Červená řepa, ta je dobrá i na dobarvení domácího kečupu.
Mrkev rajskou moc neobarví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Barvu můžeš vylepšit i mrkví, ale lepší je červená paprika, lehce ´opražená´ na tuku.
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Pyré je třeba „restovat“ na cibuli spolu s kořením, kvůli barvě (stejně jako protlak – rada od profesionála¨). Teprve pak ředit vývarem/vodou a zahušťovat.
Možná zkusit trochu tmavší karamel, jako ve školní jídelně za mého dětství ;D. Paní kuchařky vařily výbornou „rajdu“.
http://www.la­buznik.cz/recep­t/rajska-omackas-karamelem/
http://recepty­.vareni.cz/raj­ska-podle-babicky/
http://www.to­precepty.cz/re­cept/2229-rajska-omacka-s-karamelem/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek