Avatar uživatele
anonym

Rychlou a hustou majonézu docílím jak ?!

Doplňuji:
Ano, mixer mám a dokonce tyčkový, ale jaké nože tam mám dát, když mám tři druhy ?!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4100 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Máš mixer?Ano,tak do něj dej 2 celá vejce,trochu soli,zapni mixer,přilévej pomalu olej,uvidíš,jak to bude houstnout před očima během chvíle.Olej přilévej tak dlouho,až jakou budeš chtít mít hustotu.Pak si ji ochuť,nebo nech tak.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

majonéza dělaná s tyčovým mixerem
http://www.cu­ketka.cz/?p=3230
dokonce se mi povedla

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
badisko

zajdes si do obchodu …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Podle mě je nejlepší domácí majonéza dělaná ručně. Žloutky vyklepněte do mísy a pomalinku přidávejte olej ( spíše po pár kapkách ) a stále vařečkou třete (míchejte). Lepší je, pokud jeden míchá a druhý mu ten olej přikapavá. Čím více a pomaleji budete přikapávat olej, tím bude majonéza hustější.
Zdroj : domácí zkušenost

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Nedávají se tam nože, ale metly! Jinak se dají žloutky a poté se za vysoké šlehací rychlostí přilévá menší množství oleje než dosáhnete požadované hustoty. Jak bylo napsáno, menší rychlost je také možná, ale je to více stráveného času. Opakem rychlé přilévání oleje způsobí, že se toto dílo srazí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Požadavkům by odpovídal předpis od jami155, ale olej se musí skutečně přikapávat pomaličku.
Když se nepovede majonéza ze žloutků, tak se nemusí hned vylít do WC, ale stačí dát do misky, nebo hlubokého talíře nový žloutek a pak za stálého tření přidávat ten zmetek. To byla běžná praxe mojí maminky, já ji dělám v mixéru…

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Já myslím ten klasickej,jak v něm děláš koktejl,víš?Tyčovým ji nedělám,tak zkus ten podle IceT,tím tyčákem.Já tu mou dělám léta,žádný oddělování bílků,ruk,cuk.

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ice, tak zrovna na ni jsem pohořel, vznikla tekutá hmota, která šla ale pěkně vylít do WC.

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Tak to mě mrzí,mě se povedla vždy,ale snad to chce mít vejce i olej ve stejné pokojové teplotě.Jinak mamka dělá majonézu taky,šlehá žloutky,po kapičkách přidává olej a nepotřebuje ani mixér,používá šlehací metly a misku.majonézu si pak ochutíš podle vlastní hmoty.

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ice, tak zrovna na ni jsem pohořel, vznikla tekutá hmota, která šla ale pěkně vylít do WC.

před 4100 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek