Jen jestli můžu poprosit tak ne recepty kde se hlíva smaží a ne nic sladkého. Nejlépe vařené nebo pečené. Děkuju Vám
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, hanulka11, tom004, dědapetr, anonym před 4988 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
my z ní děláme držkovou polévku, přidávám ji dušenou k zelenině
do těstovin,
rizoto /bez masa s hlívou je vynikající
/ přidej k dušené hlívě na cibuli i dušenou zeleninu zamíchej
s rýží, můžeš sypat sýrem
nebo jen dušenou na másle a kmíně s chlebem je to pochoutka
Doplňuji:
zde je o pěstování na slámě
http://www.botanix.kpr.eu/cs/index.php?text=2-pestujeme-hlivu-ustricnou-pleurotus-ostreatus
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Hlíva ústřičná, 1,5 dcl piva, 1 vejce, 80 g jemně strouhaného
Eidamu, polohrubá mouka, koření podle chuti, sůl, pepř, olej na
smažení
Postup přípravy:
Hlívu nakrájíme na kousky o velikosti asi 1,5 × 1,5 cm.
Smícháme pivo, vejce, sýr, koření (pozor – některé je slané, takže
pak už nepřidáváme sůl), mouku podle potřeby tak, aby těstíčko mělo
hustotu asi jako na bramboráky a na hlívě drželo.
Kousky hlívy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s tatarkou, chlebem nebo bramborami. Místo hlívy lze použít
i kuřecí prsa.
Zkuste se podívat do odkazu:
http://www.rehurek.cz/special/hliva-ustricna.html
0 Nominace Nahlásit |
Kápli jste mi do noty právě mám kopenou sadbu hlívy po stolem. Čekám
až mi vyroste.
Mám sadbu z netu www jedlé houby sadba přišla ještě dříve než jsem
stačíl poslat peníze. Poraďte mi má se sláma nějak zalévat??? Zdá se mi
strašně suchá a v návodě o tom nic není.Mně nejvíc chutná obalená
v trojobalu, nebo v španělských ptáčcích.
0 Nominace Nahlásit |
Co třeba tady.
Zdroj: http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/houby/hliva-ustricna-v-receptech-houbaru/
0 Nominace Nahlásit |
Výborný je z nich guláš.Hlíva se dá přidat do všeho,do sekané,do
nádivky,míchaná vajíčka na grilu,naložená v octovém nálevu,atd.
Doplňuji:
http://www.google.cz/search?source=ig&hl=cs&rlz=1G1GGLQ_CSCZ291&q=hl%C3%ADva+%C3%BAst%C5%99i%C4%8Dn%C3%A1+recepty&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=hl%C3%ADva
Upravil/a: dědapetr
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus
před 4988 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vřele doporučuji z hlívy držkovou. Nic lepšího
z ní neznám i když jsem několik dalších receptů vyzkoušel.
Zdroj: zkušenosti vlastní i příbuzných
2Kdo udělil odpovědi palec? Banshee, elektrikář
před 4988 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Guláš,přírodní plátky obalené v grilovacím koření,zapékané brambory nebo těstoviny,bramboráky…
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Drap
před 4988 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |