Avatar uživatele
Banshee

Scháním tipy na recepty z hlívy ústřičné.

Jen jestli můžu poprosit tak ne recepty kde se hlíva smaží a ne nic sladkého. Nejlépe vařené nebo pečené. Děkuju Vám

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, hanulka11, tom004, dědapetr, anonym před 4957 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

my z ní děláme držkovou polévku, přidávám ji dušenou k zelenině do těstovin,
rizoto /bez masa s hlívou je vynikající
/ přidej k dušené hlívě na cibuli i dušenou zeleninu zamíchej s rýží, můžeš sypat sýrem

nebo jen dušenou na másle a kmíně s chlebem je to pochoutka

Doplňuji:
zde je o pěstování na slámě

http://www.bo­tanix.kpr.eu/cs/in­dex.php?text=2-pestujeme-hlivu-ustricnou-pleurotus-ostreatus

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Hlíva ústřičná, 1,5 dcl piva, 1 vejce, 80 g jemně strouhaného Eidamu, polohrubá mouka, koření podle chuti, sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy:
Hlívu nakrájíme na kousky o velikosti asi 1,5 × 1,5 cm.
Smícháme pivo, vejce, sýr, koření (pozor – některé je slané, takže pak už nepřidáváme sůl), mouku podle potřeby tak, aby těstíčko mělo hustotu asi jako na bramboráky a na hlívě drželo.
Kousky hlívy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s tatarkou, chlebem nebo bramborami. Místo hlívy lze použít i kuřecí prsa.

Zkuste se podívat do odkazu:
http://www.re­hurek.cz/speci­al/hliva-ustricna.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Kápli jste mi do noty právě mám kopenou sadbu hlívy po stolem. Čekám až mi vyroste.
Mám sadbu z netu www jedlé houby sadba přišla ještě dříve než jsem stačíl poslat peníze. Poraďte mi má se sláma nějak zalévat??? Zdá se mi strašně suchá a v návodě o tom nic není.Mně nejvíc chutná obalená v trojobalu, nebo v španělských ptáčcích.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Co třeba tady.

Zdroj: http://www.ire­ceptar.cz/vare­ni-a-recepty/houby/hliva-ustricna-v-receptech-houbaru/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Výborný je z nich guláš.Hlíva se dá přidat do všeho,do sekané,do nádivky,míchaná vajíčka na grilu,naložená v octovém nálevu,atd.
Doplňuji:
http://www.go­ogle.cz/search?sou­rce=ig&hl=cs&rlz=1G1GGLQ­_CSCZ291&q=hl%C3%AD­va+%C3%BAst%C5%99i%C4%­8Dn%C3%A1+recep­ty&aq=1&aqi=g10&aq­l=&oq=hl%C3%AD­va

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vindic

Vřele doporučuji z hlívy držkovou. Nic lepšího
z ní neznám i když jsem několik dalších receptů vyzkoušel.

Zdroj: zkušenosti vlastní i příbuzných

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Guláš,přírodní plátky obalené v grilovacím koření,zapékané brambory nebo těstoviny,bram­boráky…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek