Avatar uživatele
samicek333

Váš recept na bramboráky?

Ahoj, nedávno jsme řešili, že nejlepší jsou bramboráky s křupavými okraji a že ty, co právě jíme je nemají moc křupavé atd…a tak mi táta nabídl, ať je příště dělám já, jenže já je jaksi ještě nedělala, takže je neumím. Takže neznáte nějaký recept na bramboráky? Nějaký trochu jednodušší, nebo s nějakými fígly, aby ty bramboráky byly s křupavými okraji a aby byly prostě dobrý? Prosím o jakoukoliv radu…:)
Doplňuji:
moc děkuju

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, chudst, suaeda, Adula.57 před 4770 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

vše dělám v robotu- já nastrouhám brambory přidám hladkou mouku, sůl, vejce, česnek, majoránku a trošku strouhanky a trošku mléka vše dobře zamíchám a smažím a tou strouhankou je ten bramborák pěkně křupavej

nyní jsem se naučila přimíchat chilli a ty mají říz …mňamky

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Nastrouhat 1 kg brambor + 100g eidamu 30% + 1 vejce + 2–3 lžíce hladké mouky + 1 špekáček, nebo jiná uzenina (není nutné) + 5–6 stroužků česneku + majoránka + pepř + sůl. Promíchat a smažit na rozpáleném tuku (sádle) vždy 3 menší tenké placičky na pánev, aby se snadno obracely. Usmažit do zlatova a odsát tuk třeba papírovým ubrouskem. Delikatesa je, když se na placku osmaženou po jedné straně položí kousek Nivy (nebo posype nastrouhanou), na to trošku br.těsta a otočí. Já na to mám elektrické struhadlo, takže příprava trvá jen pár minut.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
GM

Jestli chceš mít bramboráky pěkně křupavé, nastrouhej jednu polovinu brambor najemno a druhou nahrubo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Děláte mi chutě. Já bramborákům říkám, že to jsou české hamburgery. Bohužel se již nedají tak snadno koupit jako dříve. Mě stačí jedna nanejvýše dvě propečené placky. Doma pečeme hlavně bramborák v troubě – může se jíst déle.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Zrovna včera jsem je dělal:
Postrouhat nahrubo, nemačkat z nich vodu, osolit, přidat majoránku, malinko kmínu, česneku spíš víc, podle chuti uzené, houby, škvarky atd., (Nemusí být), nějaký vajíčko, zahustit bram. knedlíkem v prášku a šup s tím na pořádně rozpálenou pánev s trochou oleje či sádla.
Křupou a je to bomba 😁

Zdroj: Praxe

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emilly

Recept už tu zazněl, tak jenom z mé praxe přidám, že brambůrky strouhám všechny pěkně nahrubo a jsou křupavoučký nejkřupavější 🙂 Jo a ještě nedávejte moc silnou vrstvu 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Leontyn

Také připojuji zajímavé recepty na bramboráky:
Bramborové placky plněné drůběžím masem:
http://www.jak­tak.cz/jak-na-bramborove-placky-plnene-drubezim-masem-recept.html

Jak usmažit křupavé bramboráky:
http://www.jak­tak.cz/jak-usmazit-krupave-bramboraky.html

Bramborák v pekáči:
http://www.jak­tak.cz/jak-udelat-bramborak-v-pekaci.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Někdo rád bramborák vysoký tzn.jako lívanečky, někdo ten křupavý jak je uveden. Základní recept je vždy stejný- brambory nahrubo či najemno jak je komu libo jest, majoránka, český česnek, sůl a černý pepř. Spařeno převařeným mlékem (bramborák i při delší přípravě nečerná), já dávám polohrubou mouku a samozřejmě vejce. Je to na chuti, ale sýr do bramboráku? Už to není bramborák i když jsem slyšel, žew na Lašsku připravují bramborák nasladko s ostružinami /bez česneku/ díky za přečtení.

Zdroj: .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek