Zdravím, málem jsem už jel s autem do servisu, protože se mi nesklápí při zpátečce levé zrcátko.. Mám pocit, že se sklápělo, ale možná se pletu a všude na internetu se píše, že se sklápí jen pravé. Jak to máte vy? Děkuji moc.
Zajímavá 0 před 1911 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Při couvání se mi zrcátka nesklápí, ani bych to nechtěl, neboť se do nich při couvání dívám. Sklopí se mi obě při vypnutí motoru.
0 Nominace Nahlásit |
Jak píše Klaproth. Při couvání se do nich (obou) dívám, takže ne, nesklápí se.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, obě zrcátka se mi při couvání ne zrovna sklopí, ale mírně naklopí. Někdy jen jedno. Záleží, jak hýbu tím „joystickem“ na ovládání zrcátek… 😁
Couvávám totiž tak, abych viděl v obou špíglech zadní kola a to při normální pozici zrcátek při jízdě nevidívám, takže si to při couvání přiklopím.
0 Nominace Nahlásit |
Sklopením nejspíš myslíte naklonění. Nakloní se jen pravé. Pokud se bavíme o vozech v EU, tak logicky se naklání jen to pravé, protože se předokládá, že parkujeme s obrubníkem na pravé straně vozu. Zrcátko se nakloní právě proto, abychom viděli obrubník, resp. vzdálenost pravého zadního kola od obrubníku. Naklonění levého zrcátka by tedy ztrácelo smysl.
Upravil/a: matesmc
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek