Avatar uživatele
anonym

Slovenske halusky se zelim , ne s brynzou. Ma nekdo vyzkouseny recept. ? -iv-

Doplňuji:
Jde mi o to testo … 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Andělé, chudst, tom004, Valky před 4956 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Valky

Klasické halušky – nééé z pytlíku!!!! A zelí na kyselo, pokud máte rádi uzené, tak nakrájet na kousky, a osmažit ho… :o) Je to dobrota… A nebo ještě partner miluje halušky se strouhaným uzeným eidamem, to je taky dobrota! :o) Jednoduché a rychlé! :o)
Doplňuji:
Jednoduché :)
1–2kg brambor
100–150g hladké mouky – cca (to poznáte kolik..)
3 vejce

Syrové brambory nastrouháme na jemno, přidáme sůl, mouku a vejce. Zamícháme a potom klasika – přes „sítko“ dáváme do vroucí osolené vody a hotové halušky vyplavou napovrch :)
Jo a vodu s nastrouhaným brambor nesléváme!

Upravil/a: Valky

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
žolik

Těsto na slovenské halušky se děla,nastrouhaš syrové bramboryna jemno sliješ vodu dáš hladkou mouku sůl vajíčko připravíš si těsto tak abys mohla pomocí,talířku a lžíce tvořit tak zvané slovenské halužky,přejí dobrou chut

Zdroj: žolik

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Halušky-to je dobrota.Mám je rára na všechny možné způsoby.Se zelím a uzeným(obrané masíčko z uzených ocásků,žebírek),ne­bo jen polité vyškvařenou slaninkou(pěkně křupavoučkou),s bryn­zou a slaninkou,nebo i se zakysanou smetanou,jako přílohu k omáčkám z hub.To se slovákům moc povedlo!Halušky musí být domácí-kupované mi přijdou jako blátíčko.Recept na domácí halušky dělá každý jinak,někdo přidá do těsta vajíčko,někdo ne a to je můj případ.Opět dobrá inspirace na oběd ,po těch fóglech od toma004.Jo a ještě mi chutnají i s nastrouhaným tvrdým tvarohem,který posolím a přeliju rozpuštěným máslem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Málo platný.I kdyby v tomto státě bylo nevím ja zle,dobré jídlo a pití,nemá nikdo šanci nám vzít.Dobrou chuť všem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Jdou udělat se vším možným já k nim přidávám restované a okořeněné mleté maso, a sýr.Může být i udušená zelenina. Místo strouhání brambor je rozmixuji.Fantaziji se meze nekladou vyskoušej co napadne tebe

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Syrové brambory nastrouhat,sůl,po­lohrubé mouky tolik,aby se dalo těsto lehce protlačit sítkem,recept je bez vajíčka.Není-li sítko,stačí si to dát na talířek a lžičkou namočenou ve vodě házet kousky těsta do vařící vody.

před 4956 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Valky

http://www.az­m.sk/eshop/ima­ges/azm_pic/018000­1.jpg

Pokud máte, jde to jako po másle, nalijete dovnitř těsto a nad vroucí vodou, pomocí vařečky „protlačujete“ halušky pohyby k sobě a od sebe… jde to samo :)

před 4956 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek