Klasické halušky – nééé z pytlíku!!!! A zelí na kyselo, pokud
máte rádi uzené, tak nakrájet na kousky, a osmažit ho… :o) Je to
dobrota… A nebo ještě partner miluje halušky se strouhaným uzeným
eidamem, to je taky dobrota! :o) Jednoduché a rychlé! :o)
Doplňuji:
Jednoduché :)
1–2kg brambor
100–150g hladké mouky – cca (to poznáte kolik..)
3 vejce
Syrové brambory nastrouháme na jemno, přidáme sůl, mouku a vejce.
Zamícháme a potom klasika – přes „sítko“ dáváme do vroucí osolené
vody a hotové halušky vyplavou napovrch :)
Jo a vodu s nastrouhaným brambor nesléváme!
Upravil/a: Valky
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář, Andělé, tom004, anonym
před 4956 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Těsto na slovenské halušky se děla,nastrouhaš syrové bramboryna jemno sliješ vodu dáš hladkou mouku sůl vajíčko připravíš si těsto tak abys mohla pomocí,talířku a lžíce tvořit tak zvané slovenské halužky,přejí dobrou chut
Zdroj: žolik
5Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář, Andělé, tom004, anonym
před 4956 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Halušky-to je dobrota.Mám je rára na všechny možné způsoby.Se zelím a uzeným(obrané masíčko z uzených ocásků,žebírek),nebo jen polité vyškvařenou slaninkou(pěkně křupavoučkou),s brynzou a slaninkou,nebo i se zakysanou smetanou,jako přílohu k omáčkám z hub.To se slovákům moc povedlo!Halušky musí být domácí-kupované mi přijdou jako blátíčko.Recept na domácí halušky dělá každý jinak,někdo přidá do těsta vajíčko,někdo ne a to je můj případ.Opět dobrá inspirace na oběd ,po těch fóglech od toma004.Jo a ještě mi chutnají i s nastrouhaným tvrdým tvarohem,který posolím a přeliju rozpuštěným máslem.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Andělé, tom004, anonym
před 4956 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Málo platný.I kdyby v tomto státě bylo nevím ja zle,dobré jídlo a pití,nemá nikdo šanci nám vzít.Dobrou chuť všem.
0 Nominace Nahlásit |
Jdou udělat se vším možným já k nim přidávám restované a okořeněné mleté maso, a sýr.Může být i udušená zelenina. Místo strouhání brambor je rozmixuji.Fantaziji se meze nekladou vyskoušej co napadne tebe
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4955 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Syrové brambory nastrouhat,sůl,polohrubé mouky tolik,aby se dalo těsto lehce protlačit sítkem,recept je bez vajíčka.Není-li sítko,stačí si to dát na talířek a lžičkou namočenou ve vodě házet kousky těsta do vařící vody.
http://www.azm.sk/eshop/images/azm_pic/0180001.jpg
Pokud máte, jde to jako po másle, nalijete dovnitř těsto a nad vroucí vodou, pomocí vařečky „protlačujete“ halušky pohyby k sobě a od sebe… jde to samo :)
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |