Způsobů je několik, záleží na druhu omáčku, ale v podstatě existuje
jeden základní a nejjednodušší způsob.
Základem takové omáčky je jíška, resp. bešamel.
Rozpustíte máslo, přidáte hladkou mouku – lepé méně. A mícháte tak
dlouho, až vznikne jednolitá, kašovitá hmota – jíška. Pozor, nesmí se
připálit. Do této hmoty přilejete mléko nebo smetanu, přichutíte a
povaříte. samozřejmě přidáte další suroviny podle toho, jakou omáčku
chcete. Výtečná je třeba houbová.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |