Respektive, pokud budu dělat smetanovou omáčku (nakrájená cibulka, hladká mouka, kostka bujónu) a místo smetany, přidám mléko, bude chuť a výsledek podobný a nebo to ani nemám zkoušet?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4395 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
nebude smetanová – můžeš ale přidat na zjemnění máslo ,ale stejně to nebude ono
0 Nominace Nahlásit |
Koukám, že UHO je věčné a recept na něj jen tak nezmizí. Tu kostku bujónu bych vynechala, stačí osmahnout cibulku na másle, zaprášit moukou, nechat spojit, zalít mlékem (nejlépe plnotučným) a dobře provařit. Dochutit můžeš solí, zeleninou, sýrem a kořením, lze přidat i trochu vývaru (poctivého). Nakonec nech rozpustit lžičku másla, ale už nevař. Omáčka bude krémová, ale chuť poctivé, hutné smetany úplně nenahradí. Může být i dobrá, ale taková šizená. Smetana je smetana.:-)
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, hanulka11, Pájo, briketka10
před 4395 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestliže mohou být takové věci jako kafe bez kofeinu, nealkoholické pivo
i víno, lihuprosté kořalky, tabák bez nikotinu, proč by nemohla být
smetanyprostá smetanová omáčka?
Nejchutnější jsou ty ze školních či závodních jídelen.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Skoro bych si i tipnul, že je běžně děláte, tedy pokud je děláte z těch tetrapakových krabiček s nápisem „Smetana,“ tak obsah té krabičky viděl smetanu tak maximálně v kině.
0
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z nouze lze použít mléko a trochu víc másla. Jde to zkousnout, ale bez pravé smetany to nebude to jak od maminky.
0
před 4394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |