ano, rozhodně. Zejména tehdy, když je předem odsouhlasená pacientem. „Každý má právo na život“ – ale copak se vegetování na přístrojích v kómatu dá nazvat životem?
0 Nominace Nahlásit |
Moc těžká otázka.Nevím zda bych měl tu odvahu obejmout své blízké a dát pokyn at mi dají vypít smrtící nápoj.Píši jako zdravý člověk,ale z pozice těžce nemocného který má ukrutné bolesti…Tato otázka mne děsí.
0 Nominace Nahlásit |
Ano i ne.Vím že někteří lidé jsou opravdu nemocní,nemohou se hýbat,nemohou jíst,nevnímají,tak když bych to viděla v televizi,tak bych si říkala proč ho takhle trápí a nenechají ho odejít.Ale na druhou stranu si nedovedu představit,že na tom lůžku je někdo mě hrozně blízký,děti,rodiče,sourozenci…Asi bych to nedokázala překousnout…
0 Nominace Nahlásit |
S eutanázii v každém případě souhlasím osobně si myslím že pokud se člověk pro eutanázii rozhodne tak by mu měla být poskytnuta.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, rozhodně ano. Člověk by si měl o svém životě a smrti moci rozhodovat sám. A pokud bude umírat v bolestech, bude rozhodně lepší, když si zkrátí utrpení. Když to řeknu přehnaně a holoupě: Člověk taky nechá utratit zvíře, a toho zvířete se nezeptá, jestli mu smí vzít život, tak proč by si ho neměl člověk vzít sám sobě touto cestou?
0 Nominace Nahlásit |
Myslím si že ano, i když je to velmi těžké rozhodnutí, hlavně pokud se týká ze strany rodiny. Já osobně bych volila smrt, než nehybně, v urputných bolestech čekat na poslední den. Ale zase nevím jestli bych dokázala říct o ukončení života pro osobu mě blízkou. O sobě se rozhoduje líp než o druhých. Viděla jsem umírat lidi s carcinomem jater, ca kostí a v tu chvíli věřím že smrt je pro ně vysvobození.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5246 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, nakonec se již v nemocnicích něco podobného provádí, i když neoficiálně.
0 Nominace Nahlásit |
EUtanazie je podle mě náhradní lékařská péče.
Zdroj: http://urazovka.webgarden.cz/fotogalerie
0
před 5246 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
memento mori, těžkávolba… každý za sebe? a kdo rozhodne o těch, kteří si neuvědomují svoje bytí? přestane se léčit… každý by mněl mít na krku cedulku, ZABIJ MNĚ! tak je to myšleno?
0
před 5246 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |