Měl jsem o víkendu hruškovici, a byla velice podmražená, no a aroma nebylo tak výrazné, není lepší, když se pálenky a jiné destiláty, které by měli mít trošku aroma, pili né namražené, ale spíše studené ??? Jaký na to máte názor? Nebo je někde ofiko napsáno že vysokovoltážní alkoholické nápoje mají být z mrazáku?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4244 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to věc názoru a chuti. Pokud je hodně podchlazeno, zaniká právě aroma i chuť.
0 Nominace Nahlásit |
Destiláty je vhodné popíjet po malých doušcích a vychutnávat si
právě jejich aroma a chuť. Proto se některé destiláty podávají s ledem,
do jiných se přidává vlažná voda. Japonské saké můžete dostat
ohřáté až na 30 stupňů, ale také hezky vychlazené (podle ročních
období).
Nemyslím si, že uchovávat destiláty v mrazáku je nejlepší způsob.
Spíš bude vhodnější pokojová teplota a pár kostek ledu. Při podchlazení
přijde vhod naopak trocha vlažné vody, aby se vůně plně rozvinula.
Nemá smysl pít kvalitní alkohol, pokud v nějakém směru jeho vlastnosti
potlačíme.
3Kdo udělil odpovědi palec? Kroupič, anonym, jirkajirka
před 4244 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ono take hodne zalezi presne na danem destilatu…je mnoho faktoru co mohou ovlivnit chut …tak treba vyber ovoce ..cukernatost…prubeh kvaseni a samotne paleni ..take odvetravani ja mam nejradeji slivovici 53%…jak se podava to uz je na tobe a je jasne ze pokud bude hluboce zmrazena tak bude i jinak chutnat …nektere druhy se piji zahrate na pokojovou teplotu napriklad Whsiky ..ale nekteri si do ni pridavaji kostku ledu.. to je na kazdem ani jedna z techto variant neni spatna…oproti tomu pit teplou slivovici by nekdy mohlo byt utrpeni…
0 Nominace Nahlásit |
Všechny destiláty mají mít pokojovou teplotu,žádný chlaďák,lednice ani mražák.Při pokojové teplotě právě vynikne jejich aroma,chuť. Některé se správně mají pít v nahřáté sklenici jako např Cognac. Vyjímkou je pouze čistá vodka která se pije zamražená.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |