pečou se na posvícení většinou
nyní je nepeču jsme sami
pro fablen
Hladká mouka 420 g
Máslo 280 g
Cukr 140 g
Žloutek 4
Vanilkový cukr
Rum
Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary.
Pečeme v předehřáté troubě do růžova. Když upečené hnětynky vychladnou, potřeme je cukrovou nebo čokoládovou polevou
nemusíme ale polevu dělat jsou dobré i bez ní jemné a lahodné
Doplňuji:
ty moje jsou k jídlu hned bez rozležení- jsou bez bílků a jsou
křehoučké
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Ještě nikdy. Mají nějaký význam vzhledem k tomuto období? Asi mám nějaké nedostatky…
0
před 4775 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vůbec nevím,co to je,ale našla jsem to v topreceptech – http://www.topmoucniky.cz/moucnik/23543-hnetynky/
0
před 4775 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |