Avatar uživatele
jahudka_vlm

V čem vařit domácí knedlík, když nemám folii? Děkuji

Doplňuji:
ani ne v uterce nebo tak? na internetu je napsano ze se nesmi dostat voda

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4810 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

knedlík se nevaří ve folii ,ale v hrnci ve vodě
Doplňuji:
nevím jaký máš recept – pokud vaříš kynutý knedlík nebo z prášku do pečiva tak se vaří jen ve vodě
zřejmě máš zvláštní recept – vlož mi sem odkaz do diskuze

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Jahůdko, jsem stará hospodyně a ve fólii jsem nikdy knedlíky nevařila. Mám dvě stránky předpisů na knedlíky napsané a uložené, psala jsem to pro kamarády, tak Ti to můžu poslat taky. Úplně nejlepší knedlík sem ale napíšu : 3 rohlíky (housky)+ 2 cl vody (malý panák) + 2 cl oleje + 1 vejce + sůl. Včerejší rohlíky na kostičky, zalít tekutinami upácat 4 koule a vařit v osolené vodě 8 minut. Podávat rozkrojené na půlky. Olej se dá nahradit 50g rozškvařené slaniny, nakrájené na kostičky ( v MW na 1 minutu).
Doplňuji:
Tenhle knedlík se dá dělat i z toastového světlého chleba, takže ho teď dělají i moji přátelé v kapitalističtější cizině, kde nemají ani mouku, ani rohlíky.

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Deli

Jasně, knedlíky se dají vařit tak jak jsou do vroucí osolené vody, sem tam se opatrně nadzvednou vařečkou, aby se nepřilepily.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mardub4

Např. knedlík karlovarský, který je z pokrájené housky, rohlíků, nebo tousťáku se vaří v utěrce (je v něm z bílků sníh a žloutky v rohlíkách), ale když jsem si nechtěla zapráskat utěrku, tak klidně v alobalu. Ten jsem před tím popatlala olejem. Jinak knedlík klagenfurtský je taky z pokrájených rohlíků, ale tvrdých a jednoho celého vejce s troškou mléka, ten se taky vaří přímo ve vodě. Ten ve vodě když dělám kulaté knedlíky, když válec, tak taky v alobalu. Myslím, že voda nevadí žádnému knedlíku, protože i na ty hrnkové voda stříká. Tak zdar!!!
To se chce hlavně nebát a vyzkoušet to.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mad

Vymaž porcelánový hrnek máslem nebo ramou a těsto vař ve vodě 20 minut. Ale jen knedlíky z housky, né kynuté.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Ono těch způsobů vaření knedlíků je skutečně hodně,třeba v páře,v mikrovlnce a pod. Dotaz je ale trochu nekonkrétní.Paní má na mysli asi nějaký ne zcela zběžný způsob,který neupřesnila.Pokud tedy nějaký předpis říká,že se má vařit ve fólii a nemá se jej dotknou voda,pak bych použil alobal.Před chvílí jsem pekl 20 šišek sekané v alobalu. Podmínka u té sekané je zalít to úplně vodou a když je to na omak již tuhé,vybalit a dopéct.Finta je ta,že šťáva zůstane v mase.Mám sice chudý výpek na polévání,ale to se dá nahradit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek