Zatím jsem na to nepřišel. Někdy mi vejce už po pár minutách vybuchla, nebo byla připálená. Kdo ví?
Odpověď:
Viděl jsem i ty odkazy z Googlu. Jsou to hovadiny, vtípky a okopírované,
co už jste viděli předtím.
Zásady:
U mikrovlnky si musíte uvědomit, že záleží na množství. Když si
odzkoušíte pokus pro 2 vejce a vyjde to. Jakmile byste za stejných podmínek
dělali 1 vejce, tak bouchne. I to se dá jíst, OK, jen bude na tvrdo. Vždy
je nutno přikrývat poklopem!
Návod vejce na měkko
Zajímavá 0 před 3039 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Silně se nedoporučuje mikrovlnit vejce ve skořápce, a to z důvodů, na které jsi vlastní praxí přišel. Údajně se prodává na vajca speciální kus nádobí, nějaký vaječník, do kterého vejce (jsou prý i na více kusů vajec najednou) vyklepneš a to již můžeš bezpečně mikrovlnit, ale nevím, jestli se prodává/prodával i u nás, já jsem to nikdy na vlastní oči neviděl.Jediný smysl toho vaječníku je přitom ten, že dutina pro vajco má tvar vajca, takže umikrovlněné vajco je opravdu vajco a ne třeba placka.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Strýček google https://www.google.cz/?client=opera#q=vejce+na+m%C4%9Bkko+v+mikrovlnce
0 Nominace Nahlásit |
Já ti nevím, je to pro mě taky záhada, až to zjistíš, pošli mi řešení interní poštou. Protože nejsem blbec, nevařím vejce v mikrovlnce. Ale i když je vařím klasicky třeba i hodinu, furt jsou na tvrdo. To přece není možné…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Existuje taková pidi věcička. Takový malý kelímek s víčkem a tam se vajíčko rozklepne a podle návodu udělá, stylem pokus omyl. Mi se to sice podařilo, ale špatně se to umývalo, tak jsem zůstal u toho vaření ve vodě.
0
před 3038 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je asi zbytečné radit, když nic nevíš. Já jsem to vařil a už se mi podařilo udělat vejce natvrdo. To se vloží 3 vejce do trychtýřovité misky a zalejí vodou. 2 minuty při 750 W a 3 minuty pokračuje při 350 W. Jsou dobrá, jen mikrovlny se koncentrují uprostřed vajec, a proto by to chtělo vymyslet takový tvar nádoby, aby se vejce více ohřívala po okraji. Zkusím ještě vložit čtyři vejce do tvaru kosočtverce a do tvaru jehlanu s trojúhelníkovou základnou. Možná by to chtělo vyzkoušet rozdíl mezi výkonem 700 W 3 minuty a 350 W 5 minut. A konečně nejnadějnější způsob bude asi dát do nádobky s větším množstvím vody, aby voda byla teplejší než vejce.
Je asi zbytečné radit, když nic nevíš. Já jsem to vařil a už se mi podařilo udělat vejce natvrdo. To se vloží 3 vejce do trychtýřovité misky a zalejí vodou. 2 minuty při 750 W a 3 minuty pokračuje při 350 W. Jsou dobrá, jen mikrovlny se koncentrují uprostřed vajec, a proto by to chtělo vymyslet takový tvar nádoby, aby se vejce více ohřívala po okraji. Zkusím ještě vložit čtyři vejce do tvaru kosočtverce a do tvaru jehlanu s trojúhelníkovou základnou. Možná by to chtělo vyzkoušet rozdíl mezi výkonem 700 W 3 minuty a 350 W 5 minut. A konečně nejnadějnější způsob bude asi dát do nádobky s větším množstvím vody, aby voda byla teplejší než vejce.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |