Kdesi jsem slyšel, že pokud se cintron vymačká do vařícího čaje zničí se vitamíny a že by se mělo počkat až čaj trochu vychladne. je to pravda?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr před 4899 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Při prvních příznacích chřipky dokáže vitamín C, který je hojně
obsažen právě v citronu, skutečně pomoct. Jenže horká voda vitamín C
ničí. Proto, když si chcete dát čaj s citronem, nelijte vymačkanou
šťávu do právě uvařené, ještě vařící vody. Přidejte ji tam až
tehdy, když čaj vychladne. Nebo, chcete-li čaj pít hned, si do hrnečku
s čajem napusťte i trochu studené vody a citron tam přimíchejte až
potom.
Další věc, která vitamín C ničí, je kov. Škodí mu tedy i krájení
kovovým nožem nebo míchání kovovou lžičkou. Tomu ale stejně moc
zabránit nejde a ve srovnání s horkou vodou jsou ztráty vitamínu mizivé,
takže tím se nemusíte moc zatěžovat.
0 Nominace Nahlásit |
Taky už jsem o tom slyšela z více zdrojů, asi na tom něco bude. Abych pradu řekla, moc to neřeším, uvařřím čaj, nechám vylouhovat sáček, přidám med a citron. Dělám to pro chuť nikoli pro vitamíny. V případě zvýšené potřeby vitamínu C sáhnu po potravinách s vyšším obsahem, např. po kysaném zelí.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, funky
před 4899 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vitamín C se sice varem ničí, ale čaj v šálku už přece nevře, a jeho teplota klesá relativně rychle. Takže i když je ještě horký, zničení vitamínu bych se nebál.
0 Nominace Nahlásit |
Ano je to pravda a prý se ještě skazí chuť. To jsem ale nikdy moc nepoznal.
0
před 4899 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |