dust8

Vozíte v autě hasičák?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, JájsemRaibek před 1509 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
JájsemRaibek

Ano, protože...

Ano a to nejen pro mě, ale v případě nutnosti i pro případ nehody jiného auta. Jeden mám vedle sedačky řidiče a druhý v kufru. Na začínající požár dostačující.
Škoda, že již nelze používat halonové, které byly velmi dobré i bez nutnosti otevírání motorového prostoru, protože halon vytvoří s ohněm mlhu, která oheň udusí a stačí jej tedy nastříkat jakoukoli škvírou – např. mřížkou chladiče.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Alesh

Ne, protože...

1. stojí dost peněz
  2. zabíral by místo
  3. nevydrží věčně (resp. nevydrží tak dlouho, jak bych chtěl… aspoň těch 10 let)
  4. auto mám pojištěné
  5. auto mám relativně nové
  6. pravděpodobnost, že „samovolně“ začne hořet je minimální

0 Nominace Nahlásit

Hufnágl

Ano, protože...

Vozím, když jedu občas do Polska, protože tam je minimax povinný.

0 Nominace Nahlásit

Emefej

Jiná odpověď

Vozím, protože jsem ho dostal od prodejce jako bonus k novému autu. Bohužel, je to už pár let, nenechal jsem ho v předepsané lhůtě zkontrolovat, takže je prošlý.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Emefej

Alesh > bod 5 a 6 v tvé odpovědi bych rozporoval. Sousedovi shořelo auto 11 měsíců staré (kuna překousala kabely).

před 1508 dny Odpovědět Nahlásit
Hufnágl

Alesh
I nové auto může mít závadu a minimax nemusíš použít u sebe, ale pomůžeš řidiči, který stojí u svého auta a lamentuje, že si nekoupil hasičák.

před 1509 dny Odpovědět Nahlásit
Alesh

Může, ale nikdy jsem se s tím nesetkal, ani o nikom nevím, že by mu takto samovolně shořelo auto. Poměr cena/výkon je pro mě malý, pokud si to dobře vybavuji, tak stojí skoro tisícovku a vydrží cca 2 roky?! To se mi fakt nevyplatí pořizovat. Navíc, jak jsem psal, mám pojistku a vlastně i prodlouženou záruku, čili bych to reklamoval.

JájsemRaibek

Kilový stojí v akci cca 200,–Kč. Takže dobrá investice.

Alesh

To je ten sprej na uhašení sotva cigára? 😉

JájsemRaibek

Nikoli, je to práškový hasicí přístroj.
https://jubeo­.cz/kaufland/-/hasici-pristroj-praskovy-abc-1-kg-idigld

JájsemRaibek

Hufnágl, myslím že Alesh by ho měl jen pro sebe. Naopak já bych byl rád, pokud bych jej pro sebe nemusel použít a posloužil by pro někoho jiného. Naopak doufám, že někdo jiný by pomohl mě.

Hufnágl

…raibek, máš pravdu, někomu jinému bys pomohl, ale já bych takovým frajírkům, co mají relativně nové auto a pojištěné, ukázal u jeho hořícího auta, palec dolů…nebo jiný prst.

Alesh

Jaká je pravděpodobnost, že se dostaneš k někomu, komu začíná hořet auto a ty to můžeš svým hasičákem zachránit… nula?

JájsemRaibek

Jaká je pravděpodobnost, že se dostaneš k někomu, kdo potřebuje první pomoc a ty to můžeš svou lékárničkou zachránit… ?

před 1505 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek