"Den Pí (Pi Day) je každoroční celosvětový svátek slavený matematiky v den 14. března.
Toto datum bylo zvoleno na počest čísla π, jehož 3 nejvíce významé cifry jsou 3,14 (v anglickém formátu se 3. březen zapisuje jako 3/14).
Tradičně se slaví konzumací kulatého koláče. Anglicky se totiž koláč (Pie) vyslovuje stejně jako π (Pi). Poprvé byl tento svátek slaven masivně v roce 1988 v San Francisku.
Shodou okolností datum 14. 3. připadá na výročí narození všem známého teoretického fyzika Alberta Einsteina."
a)Pořádají se soutěže v „recitování“ co nejdelšího čísla pí.
Mně v životě stačilo si pamatovai 3,14(l59).
Kolik vy znáte čísel za desetinnou čárkou?
„Ten byl první, kdo v souvislosti s Ludolfovým číslem upozornil na zajímavý fakt, že skutečná délka řeky je přibližně π-krát větší než vzdušná vzdálenost od pramene k jejímu ústí.“
1. „Definice úspěchu: Vezmeme-li A za úspěch, platí formule: A = X + Y +Z, kde X je práce, Y odpočinek a Z je držet jazyk za zuby."
2 „Každý je dokonalý, ovšem budete-li rybu soudit podle její schopnosti šplhat na stromy, prožije celý život v domnění, že je hloupá."
Obrázek
https://pixabay.com/cs/p%C3%AD-deska-%C5%A1kola-okres-pr%C5%AFm%C4%9Br-1453835/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? vagra, Drap, fcoop, gagaga, Kepler, dubraro, independent před 2428 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Nevšiml jsem si. Ludolfovo číslo si nejen pamatuji, ale i občas musím
používat. Díky za připomenutí.
Spojitost toku řek a Ludolfova čísla je velmi zajímavá, a hlavně ten fakt,
že někdo našel spojitost. Už to svědčí o genialitě mozku.
Definice úspěchu jistě platí. Velmi zajímavé je to, že pokud budeme
dělat výpočet u jednotlivců, tak hodnoty X,Y a ani Z , nebudou nikdy
konstantní, ale u každého jedince jinak velké..
I citát číslo 2 je jistě pravdivý. Přesně vyjadřuje to, že
k hodnocení čehokoli je třeba mít přesně stanovená , definovaná a
přesně vybraná kritéria, jinak je hodnocení k ničemu.
Upravil/a: Drap
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit |
Musím, říct, že to si tedy dal Stephen Hawking na čas. Podivná shoda náhod. R.I.P.
0 Nominace Nahlásit |
Přiznávám, že jsem si nevšiml a skoro se za to stydím. Zvláště že toto datum je v symbolické shodě s datem Hawkingova úmrtí. Asi budu muset začít chodit za strýčkem Google. Mně se moc líbí Einsteinův výrok: „Lidská blbost a vesmír jsou nekonečné. Ačkoliv tím druhým si nejsem zcela jist“. Nebo tak nějak 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, gagaga, independent
před 2428 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Upřímně jsem se o dni Ludolfova čísla dozvěděla až dnes, když jsem hledala okolností Hawkingovi smrti. Z Ludolfova čísla umím asi prvních dvacet číslic, protože jsem se jednou s kamarádkou vsadila, kdo se jich naučí víc. Prohrála jsem.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |