po vzájemné dohodě ukončuji pracovní poměru s odstupným k 31.12.10. V prosinci mám jít na operaci, tudíž budu muset marodit a tak mě zajímá, jak se mi bude vypočítávat odstupné, když se bere za poslední 3 měsíce, ale já budu určitě celý prosinec marodit
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? panenka před 5098 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odstupné k 31.12.2010 bude vycházet z průměrné měsíční mzdy za poslední ukončený kvartál tzn. od 1.7.2010 do 30.9.2010. PN nemá na výši odstupného žádný vliv.
0
před 5098 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Odstupné se stanoví z průměrného měsíčního hrubého výdělku za tzv. rozhodné období, kterým je vždy PŘEDCHOZÍ kalendářní čtvrtletí (§ 354/1 zákoníku práce)
Protože váš pracovní poměr skončí 31.12., tak předchozím čtvrtletím je třetí čtvrtletí a tudíž se nemusíte trápit s prosincem 🙂
Btw. i kdyby se čistě hypoteticky započítával měsíc, ve kterém byste marodila, tak by to průměr neovlivnilo, protože se do výpočtu nezapočítávají ani dny nemoci ani ´příjem´ v podobě nižších nemocensklých dávek.
Zdroj: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast13h18.aspx
0
před 5098 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Koukám, že máme v neděli podvečer stejné koníčky 🙂 a trefili jsme se se svými odpovědmi do téže minuty…, dobrý co ?