Dne 22,12.2009 mi přišlo vyúčtová za služby za rok 2007 a 2008. Bydlím u majitele a on má správcovskou firmu, která započítává nově za komíny, tuto službu nám neúčtovali. Máme el. topení komíny nepoužíváme.Dále každý rok účtuje drobné opravy v domě.Již jsem několikrát slyšela v televizi, že na to nemá právo.Částka dělá cca 10.000 Kč.Dále účtují vodné a stočné tak, že jejich cena za m3 převyšuje cca o ll,Kč sazbu vyhlášenou Vodárnami.Dohoda s nimi není. Moc Vám děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? georgia před 5417 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je dost složité bez znalosti interních dohod a souvisejících dokumentů (nájemní smlouva, stanovy, organizační řád,ap.) poradit v takto konkrétním případě…
Ale pokusím se vaše dotazy zobecnit a dát radu, která však ve finále nemusí být ve vašem konkrétním případě uplatnitelná, protože existuje jiná mně neznámá ´dohoda´nebo TO narazí na totální odpor majitele bytu, který se může začít ´ohánět´ výrazy „když se vám to nelíbí, tak jděte…“ nebo „můžete se soudit“ ap.
To máte stejné, jako kdybyste argumentoval, že nebudete platit za výtah protože bydlíte ´jen´ v 1.patře a Vy chodíte pěšky. Ale jezdit výtahem vám nikdo zakázat nemůže.
V tomto případě bych se pokusil dospět k nějakému kompromisu, který bude vycházet z toho, že PROKAZATELNĚ nemůžete (nebudete) komín používat, takže jste připraven zaplatit nějakou poměrnou symbolickou část, ale budoucí náklady už nikoli.
Je to hodně složité a mnohdy takovéto případy rozsoudí až soud, ale to jsou pak totálně destruované vztahy majitel a nájemník.
*) např. proto, že s vyúčtováním těchto nákladů a rozpisem na jednotlivé nájemníky jsou zvýšené náklady…, ale pak by majitel musel prokázat, že za tyto administrativní služby si neúčtuje v jiné složce ´nájmu´ žádnou částku. Praxe je jiná, a to že se přeúčtovává cena od dodavatele a zmiňovaná ´režie´ spojená s administrativou je účtovaná v jiné složce nájmu.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek