Měl bych dvě otázky.Chtěl bych se zeptat,jestli soud u stanovení
výživného přihlíží na náklady vynaložené na dopravu při pravidelném
styku s dětma.
Střídají se mi dva týdny styku:
1.2×12km
2.2×12km +1×65km
Druhá: Vykazuji příjem 8300,–Kc za poslední rok.Náklady –6500,–nájem,1200,–doprava do zaměstnání a 2800,–výživné na dvě děti (5a6let).Návrh na snížení byl zamítnut.Má cenu se odvolávat?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 5298 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Můžete to zkusit,ale myslím,že jsem to tu už psala,platím 3000,jsem na RD mám další vyživovací povinnosti,žádala jsem o snížení výživného a neuspěla jsem,ještě na mě u jednání koukala soudkyně s pracovnicí OPD jako na krkavčí matku.Pracovnice s OPD prohlásila,že neumím hospodařit s penězi,když jsem jí řekla,že bych chtěla vidět jí,jak vyjde ani ne s 15000 na měsíc pro další čtyři děti,tak jen pokrčila rameny(asi si v duchu říkala,že jsem si jich neměla tolik pořídit),konečně má pravdu. Chápu,že chrání zájem dítěte,ale měla si uvědomit,že ostatní děti tím poškozuje.
0 Nominace Nahlásit |
ad 1)
Stručně řečeno „nepřihlíží“ .
Soud totiž posuzuje pouze tyto skutečnosti:
Soud vůbec nezajímá, že byste mohl mít teoreticky nějaké další srážky ze mzdy (půjčky, spoření ap.), že máme vydání spojená se stykem s dětmi (obědy, jízdné, náklady na kina, bazény, cirkusy, lyž.zájezdy,…).
ad 2)
Odvolat se má cenu vždy, pokud pro odvolání jsou nové důvody
(důkazy).
0 Nominace Nahlásit |
Podle jednání úřadů stačí dávat peníze a děti mě nemusí vůbec zajímat.To že mě zajímají a věnuji se jim je na škodu pouze mě.Stojí mě to čas i peníze navíc,to už ale nikoho nezajímá.Jak tedy může OSPOD zastupovat zájmy dětí,když jednají jinak?
Podle soudu a pracovnic OSPOD je o děti postaráno podle finančních prostředků,ale kdo a jak je vychovává a stará se oně už jim je nejspíš jedno.
No já jsem se s nimi strašně chytla,když je chtěl manžel do péče,no a oni mi tenkrát pořád tvrdili,že se u muže budou mít lépe,že je lépe uživí,než já. no nakonec jsem to vyhrála,nechala jsem udělat dětem,sobě i bývalému psychologické testy, nikdy mi nikdo neřekl,co z těch testů vyplynulo,ale vše se najednou obrátilo a děti i přesto,že jsem nebyla tak finančně zajištěná,jsem získala do péče já. Ale určili mu hrozně nízké výživné. Já jsem celou dobu nežádala o zvýšení,až teď,když už jsou velký,to mi je už nemůže vzít,no a soud mu to zvýšil po 12 letech pouze o 1100 kč,fakt vtipný a on se odvolal,takže pořád jenom čekám,co bude dál.
Matka děti od narození nekojila a staral jsem se o ně já.později ani nebývala doma.Když se oběvila doma,dcera e začal schovávat ke mě nebo pod stůl a plakala.Děti jsem chtěl do péče a i když jsem na to upozornil OSPOD a ať se samy informují a přesvědčí,nic se nestalo a ani se neinformovali.Dal jsem si i žádost o psychologický posudek.Z měho vyplynulo,žě matka má základní vzdělání s nízkým IQ.Naopak u mě to bylo obráceně.V posudku bylo ale napsáno,že přes to všechno nevydí důvod,aby se matka nemohla starat o děti.Z toho vycházel i soud.Z čeho by platila výživné,když nemá vzdělání a je cizinka a tak je dali do péče matce.Obě dětiještě další dva roky plakali,když jsem snimi jel zpět k matce.OSPOD zamítlo střídavou péči a tak se mi podařilo mít děti u sebe každé úterý a čtvrtek od 15–19:00 a sudé víkendy celé 3roky.Bohužel z důvodu práce právě financí se to změní a mě se to nelíbí.Děti chtějí být i nadále u mě,ale to nikoho nezajímá…